Νέα
  • ΓΔ: 1215.15 +1.24%
  • Τζίρος: 48,24 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Βόλος: Ολοκληρώθηκε το Market Test για το ΑRGO FSRU

H πρώτη φάση του Market Test για την εκδήλωση ενδιαφέροντος και δέσμευση δυναμικότητας στον τερματικό σταθμό ΑRGO FSRU στο Βόλο, ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 19 Δεκεμβρίου.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος υπέβαλαν ελληνικές & διεθνείς εταιρείες, με το οποίο υπερκαλύφθηκε η συνολική δυναμικότητα του τερματικού σταθμού, ενώ οι ποσότητες που δηλώθηκαν είναι για περίοδο έως και 25 έτη. Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν και η ζήτηση για επιπλέον αποθηκευτικό χώρο στον τερματικό σταθμό.

Πρόκειται για ένα στρατηγικό και εμβληματικό έργο που αναπτύσσεται για να συμβάλει στις ενεργειακές ανάγκες της χώρας, αλλά και να αυξήσει την ικανότητα εισαγωγής και αποθήκευσης σε όλες τις βαλκανικές χώρες και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Το νέο τερματικό τοποθετημένο στην καρδιά της Μεσογείου και στο κέντρο του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Φυσικού Αερίου, θα υποστηρίξει την ενεργειακή ασφάλεια και διαφοροποίηση της χώρας.

Η δυναμικότητα επαναεριοποίησης του ARGO θα ανέρχεται σε 5,2 bcm φυσικού αερίου ετησίως. Βρίσκεται στην καρδιά της Ελλάδας, στη μέση του ΕΣMΦΑ, προσφέροντας υψηλή πίεση για τη σωστή λειτουργία και βιωσιμότητα του Εθνικού Συστήματος και ευελιξία στους χρήστες του τερματικού, καθώς και ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών.

Το ARGO FSRU θα είναι η νέα ενεργειακή πύλη για την Ελλάδα και την Ευρώπη, κατατάσσοντας το Βόλο και την Κεντρική Ελλάδα στον ενεργειακό χάρτη της χώρας, αλλά και της Ευρώπης.

Η διαδικασία της πρώτης φάσης του Market Test διεξήχθη υπό την εποπτεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ). Το έργο θα προχωρήσει σύντομα στην επόμενη δεσμευτική φάση.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ