Νέα
  • ΓΔ: 1217.75 +1.45%
  • Τζίρος: 79,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πλαίσιο: Προαιρετική δημόσια πρόταση για έξοδο της εταιρείας από το Χρηματιστήριο

Πηγή: Eurokinissi

Προαιρετική δημόσια πρόταση κατέθεσε η οικογένεια Γεράρδου για τη διαγραφή της μετοχής της Πλαίσιο από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η δημόσια πρόταση προσφέρει αντάλλαγμα 4,58 ευρώ ανά μετοχή. Η μετοχή της Πλαίσιο έκλεισε σήμερα στα 3,15 ευρώ.

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, συγκεντρωθεί πάνω από το 90% των μετοχών θα επιδιωχθεί η διαγραφή των μετοχών από το Χρηματιστήριο.

Η επίσημη ανακοίνωση έχει ως εξής: 

O κ. Γεώργιος Γεράρδος , ανακοινώνει την υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης (η «Δημόσια Πρόταση») προς όλους τους κατόχους κοινών ονομαστικών, άυλων, μετά ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,33 ευρώ εκάστης, εκδόσεως της ελληνικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS ΑΝΩΝΥΜH ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΒΙΒΛΙΟΧΑΡΤΟΠΩΛΕΙΟΥ» και το διακριτικό τίτλο «ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS Α.Ε.Β.Ε.» (η «Εταιρεία»), για την απόκτηση του συνόλου των Μετοχών τους.

Οι κ.κ Γεώργιος Γεράρδος και ο Κωνσταντίνος Γεράρδος κατέχουν το 82,18%.

Στις 22/12/2022, ο Προτείνων (Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας), ο οποίος κατέχει άμεσα 66,71% των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, και ο Κωνσταντίνος Γεράρδος (Διευθύνων Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας),  ο οποίος κατέχει άμεσα 15,47% των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, ήτοι κατέχουν αθροιστικά το 82,18% των δικαιωμάτων ψήφου στην Εταιρεία (οι «Βασικοί Μέτοχοι») υπέγραψαν συμφωνία μετόχων (η «Συμφωνία Μετόχων»), με την οποία συμφώνησαν, μεταξύ άλλων, να συντονιστούν μεταξύ τους κατά την έννοια του άρθρου 2 παράγραφος ε’ του Νόμου (από κοινού με τα αναφερόμενα στην ενότητα 2 κατωτέρω πρόσωπα τα «Συντονισμένα Πρόσωπα»), προκειμένου να επιδιώξουν (α) κοινούς στρατηγικούς στόχους ως προς τον έλεγχο της Εταιρείας και (β) τη διαγραφή της από το Χ.Α.

Περαιτέρω, οι Βασικοί Μέτοχοι συμφώνησαν τον τρόπο άσκησης της εταιρικής διακυβέρνησης της Εταιρείας, τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, καθώς και ορισμένους περιορισμούς και ορισμένα δικαιώματα εκάστου εξ αυτών αναφορικά με τη μεταβίβαση των Μετοχών τους.

Αναλυτικές πληροφορίες αναφορικά με τη Συμφωνία Μετόχων περιλαμβάνονται στο Πληροφοριακό Δελτίο.

Κατά την ημερομηνία της παρούσης, o Προτείνων και τα Συντονισμένα Πρόσωπα (όπως ορίζονται κατωτέρω), κατέχουν συνολικά 18.142.713 Μετοχές μετά δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 82,18% του συνολικού  καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.

Ο Προτείνων ξεκίνησε τη διαδικασία της Δημόσιας Πρότασης την 22/12/2022 (η «Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης») ενημερώνοντας την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (η «Ε.Κ.») και το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας και υποβάλλοντας στα παραπάνω 2 πρόσωπα το σχέδιο του πληροφοριακού δελτίου και την Έκθεση Αποτίμησης.

Η Δημόσια Πρόταση αφορά την απόκτηση του συνόλου των Μετοχών της Εταιρείας, τις οποίες δεν κατέχουν ήδη ο Προτείνων και τα Συντονισμένα Πρόσωπα.

Δηλώσεις του Γ. Γεράρδου

Στην ανάγκη εξασφάλισης ευελιξίας, δίχως τους περιορισμούς που θέτει το κανονιστικό περιβάλλον της χρηματιστηριακής αγοράς, αποδίδει την απόφαση εξόδου της «Πλαίσιο Computers» από το ΧΑ μέσω προαιρετικής δημόσιας πρότασης, ο πρόεδρος και ιδρυτής της εταιρίας κ. Γιώργος Γεράρδος.

Συγκεκριμένα, όπως επεσήμανε αναφερόμενος στους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε η συγκεκριμένη κίνηση, "ο λόγος που μία εταιρία είναι στο Χρηματιστήριο, είναι η χρηματοδότηση, η οποία εμάς δεν μας ενδιαφέρει καθώς διαθέτουμε καλή χρηματοοικονομική διάρθρωση και αφετέρου να έχει καλύτερη αποτίμηση. Στην περίπτωσή μας, θεωρούμε ότι είμαστε διαρκώς υποτιμημένοι, παρά τις εξαιρετικές επιδόσεις (σ.σ. οικονομικών αποτελεσμάτων) που έχουμε, οι οποίες βελτιώθηκαν ακόμη περισσότερο στην διάρκεια της τελευταίας διετίας. Παρόλα αυτά, η αποτίμηση της εταιρίας μειώθηκε" .

Όπως προσθέτει ο κ.Γεράρδος, "στον αντίποδα αυτών υπάρχει το υψηλό κόστος λειτουργίας που συνεπάγεται το κανονιστικό πλαίσιο για τις εισηγμένες εταιρίες και ακόμη σημαντικότερα οι περιορισμοί στους οποίους υποβάλλονται οι ανακοινώσεις μας, υπo το φως της τριμηνιαίας και της εξαμηνιαίας υποχρέωσης ανακοίνωσης αποτελεσμάτων. Εκτιμούμε ότι τα επόμενα δυο χρόνια θα είναι δύσκολα και ότι οι αποφάσεις μας θα πρέπει να είναι γρήγορες και να έχουν μακροπρόθεσμη οπτική. Για να αναπτυχθείς σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα δύσκολο και μεταβλητό πρέπει να μπορείς να παίρνεις άμεσες αποφάσεις με μακροχρόνιο ορίζοντα ή για να το θέσουμε αλλιώς, οι όποιες αποφάσεις να μην περιορίζονται από τον ορίζοντα του τριμήνου ή του εξαμήνου".

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ