Νέα
  • ΓΔ: 903.48 -0.40%
  • Τζίρος: 67,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Credit Suisse: Καμπάνα 600 εκατ. δολαρίων για subprimes του 2007

Credit Suisse
Πηγή: APImages

H Credit Suisse συμφώνησε να πληρώσει 600 εκατ. δολάρια για να διευθετήσει εναντίον της αγωγή για τιτλοποιημένα στεγαστικά δάνεια στη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, αποδεχόμενη σημαντικό πλήγμα στην κερδοφορία της.

Η ενάγουσα αμερικανική εταιρεία, MBIA Insurance, ανακοίνωσε χθες ότι κατέληξε σε συμφωνία μετά από δικαστική απόφαση που επέβαλε στην ελβετική τράπεζα να καταβάλει αποζημίωση ύψους 604 εκατ. δολαρίων. 

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Credit Suisse αναμένεται να καταγράψει ζημιές για το τέταρτο τρίμηνο του 2020 στις 18 Φεβρουαρίου, όταν θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της, έχοντας σχηματίσει προβλέψεις 850 εκατ. δολαρίων για νομικές διαμάχες στις ΗΠΑ, περιλαμβανομένης αυτής με την MBIA, και έχοντας καταγράψει απομείωση αξίας 450 εκατ. δολαρίων για επένδυση ενός hedge fund.

«Είμαστε ευχαριστημένοι που λύσαμε αυτό το παλαιό ζήτημα, το οποίο ανατρέχει στο 2007. Το ποσό των 600 εκατ. δολαρίων για τον διακανονισμό είναι σημαντικά χαμηλότερο από την προηγούμενη πρόβλεψή μας ύψους περίπου 680 εκατ. δολαρίων και έχει σχηματισθεί για αυτό πλήρης πρόβλεψη στα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου 2020», δήλωσε εκπρόσωπος της ελβετικής τράπεζας. 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ