Νέα
  • ΓΔ: 1481.17 +0.07%
  • Τζίρος: 28,26 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ryanair: Απογειώθηκαν τα κέρδη της το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου - Εσπασε το ρεκόρ του '17

Ρεκόρ κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Ryanair το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου με την εταιρεία να προβλέπει ισχυρή ζήτηση για πτήσεις τόσο για το Πάσχα και για το καλοκαίρι του 2023. Περίπου 38,4 εκατομμύρια επιβάτες επέλεξαν την εταιρεία για τα ταξίδια τους το παραπάνω διάστημα.

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία, η μεγαλύτερη σε αριθμό επιβατών στην Ευρώπη, δήλωσε ότι πέτυχε κέρδη 211 εκατομμύρια ευρώ το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους.

Τα κέρδη της εταιρείας ξεπέρασαν την πρόβλεψη για 200 εκατ. ευρώ, αλλά και το προηγούμενο ρεκόρ των 106 εκατομμυρίων ευρώ, που είχε σημειώσει το τελευταίο τρίμηνο του 2017.

Η Ryanair επανέλαβε την πρόβλεψή της για κέρδη μετά από φόρους μεταξύ 1,325 δισεκατομμυρίων και 1,425 δισεκατομμυρίων ευρώ για το έτος έως τις 31 Μαρτίου. Η αεροπορική εταιρεία τον Ιανουάριο αναβάθμισε μια προηγούμενη πρόβλεψή της για 1 - 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ, επικαλούμενη τη μειωμένη ζήτηση για ταξίδια μετά την άρση των lockdowns παγκοσμίως.

«Με τους Ασιάτες τουρίστες να επιστρέφουν τώρα και ένα ισχυρό δολάριο ΗΠΑ που ενθαρρύνει τους Αμερικανούς να εξερευνήσουν την Ευρώπη, βλέπουμε μεγάλη ζήτηση για πτήσεις για το Πάσχα και το καλοκαίρι του 2023», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Michael O'Leary. Η εταιρεία αναμένει να φθάσει τα 168 εκατομμύρια επιβάτες το έτος, έως τις 31 Μαρτίου. Το προηγούμενο ετήσιο ρεκόρ ήταν 149 εκατ. επιβάτες και είχε επιτευχθεί πριν η πανδημία οδηγήσει σε αδιέξοδο την ταξιδιωτική βιομηχανία.

Την περασμένη εβδομάδα, οι ανταγωνιστές της Ryanair, Wizz Air και EasyJet, ανέφεραν ισχυρές καλοκαιρινές κρατήσεις.

Με πληροφορίες από Ryanair


 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ