Νέα
  • ΓΔ: 1411.98 -0.18%
  • Τζίρος: 80,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Θωμάς Κωνσταντινίδης: Οι επενδυτές να πιέζουν τις εταιρείες για την υιοθέτηση υιοθέτησης ESG πολιτικών

Θωμάς Κωνσταντινίδης

Ολα τα νέα δεδομένα σχετικά με την επαγγελματική ασφάλιση και τις αναπτυξιακές προοπτικές των φορέων της θα παρουσιαστούν στο 2o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης (#ocin21), που διοργάνωσε η Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α) και η ethosEVENTS.

Από τη μεριά του ο Θωμάς Κωνσταντινίδης, Διευθύνων Σύμβουλος, Ευρωπαϊκή Πίστη Asset Management, τόνισε την σημαντικότητα των ESG κριτηρίων, υπογραμμίζοντας πως «υπάρχουν πλέον πάροχοι που συμβάλλουν στην υιοθέτηση ESG πρακτικών. Υποχρέωση όλων των διαχειριστών είναι να υπάρχουν ενεργοί επενδυτές οι οποίοι θα ‘πιέζουν’ τις εταιρείες, τους μετόχους αλλά και τους εργαζόμενους προς την κατεύθυνση υιοθέτησης ESG πολιτικών.

Πρόκειται για κριτήρια Περιβαλλοντικά (Environmental), Κοινωνικά (Social) και Εταιρικής Διακυβέρνησης (Governance). 

Ο κ. Κωνσταντινίδης τόνισε την σημαντικότητα των ESG κριτηρίων, υπογραμμίζοντας πως «υπάρχουν πλέον πάροχοι που συμβάλλουν στην υιοθέτηση ESG πρακτικών. Υποχρέωση όλων των διαχειριστών είναι να υπάρχουν ενεργοί επενδυτές οι οποίοι θα ‘πιέζουν’ τις εταιρείες, τους μετόχους αλλά και τους εργαζόμενους προς την κατεύθυνση υιοθέτησης ESG πολιτικών. Μπαίνουμε σε πορεία χαμηλών αποδόσεων. Στην αγορά ομολόγων τα επιτόκια θα παραμείνουν αρνητικά για πολύ καιρό ακόμη. Το ίδιο συμβαίνει και με τις αγορές των μετοχών». Μιλώντας για την βελτίωση των αποδόσεων σημείωσε πως αυτή στηρίζεται σε τρεις τομείς: 1) allocation, 2) Αύξηση ρίσκου / μεγαλύτερη έκθεση σε μετοχές, 3) Eπενδύσεις σε αειφόρο ανάπτυξη, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, Infrastracture.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ