Νέα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΒΕΘ: Θετική εξέλιξη η αύξηση του κατώτατου αλλά χωρίς αντισταθμιστικά για τους εργοδότες

Κατώτατος μισθός
Πηγή: Eurokinissi

Για μια «θετική εξέλιξη» σε ό,τι αφορά την πρόσφατη ανακοίνωση της αύξησης του κατώτατου μισθού στα 780 ευρώ, «μιλά» το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι θα έπρεπε να συνοδεύεται με αντισταθμιστικά μέτρα για τους εργοδότες, όπως η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και η ενίσχυση των επιχειρήσεων.

«Είμαστε, αναμφίβολα, θετικοί στην αύξηση του κατώτατου μισθού, που ενισχύει το εισόδημα των Ελλήνων πολιτών και "βλέπουμε" ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ της ακρίβειας και των χαμηλών εισοδημάτων των νοικοκυριών που συχνά δεν επαρκούν για μετά τις 15 του μήνα», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης σε σημερινή ανακοίνωση του επιμελητηρίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, η αύξηση του κατώτατου μισθού θα έπρεπε να συνοδευτεί με μέτρα που θα προσέφεραν ανακούφιση και τόνωση στο επιχειρείν», ενώ υπογραμμίζει το διαχρονικό αίτημα του ΒΕΘ που είναι η ενσωμάτωση του 13ου και 14ου μισθού, στους 12 μηνιαίους μισθούς.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ