Νέα
  • ΓΔ: 1422.32 +1.28%
  • Τζίρος: 103,05 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: 52.000 επιχειρήσεις επωφελήθηκαν από το Business Banking Τουρισμός το 2022

Συνολικά 52.000 επιχειρήσεις επωφελήθηκαν το 2022 από το πρόγραμμα Business Banking Τουρισμός της Eurobank, αριθμός που αναμένεται φέτος να αυξηθεί και να καταγράψει νέο ρεκόρ, επισήμανε ο επικεφαλής του τομέα Δικτύου Καταστημάτων Κεντρικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Κεντροανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της τράπεζας, Γιώργος Κηπουρός, μιλώντας στην εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος, στη Θεσσαλονίκη.

Ολοκληρωμένο «οικοσύστημα» που παρέχει τραπεζικές και μη υπηρεσίες είναι το Business Banking Τουρισμός, όπως τόνισε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της τράπεζας και επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Retail Business Banking, Δημήτρης Οικονόμου.

To πρόγραμμα προσφέρει λύσεις στις τουριστικές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα και στο σύνολο των επιχειρήσεων στις τουριστικές περιοχές σε τρεις άξονες:

  • Προγράμματα ενίσχυσης της ρευστότητας
  • Αξιοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων
  • Στήριξη για την αναβάθμιση των επιχειρήσεων και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους με μία σειρά υπηρεσιών από τρίτες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αγορά.

«Η αγορά αναγνώρισε τη συμβολή της τράπεζας. Ο τουρισμός διαφοροποιείται, εξελίσσεται και εμείς εξελισσόμαστε μαζί του», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Την πεποίθηση ότι το 2023 θα είναι μια από τις καλύτερες χρονιές στον τουρισμό εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Θάνος.

Σε ότι αφορά την Κεντρική Μακεδονία, υπογράμμισε ότι προσφέρεται για επενδύσεις στον τουρισμό οι οποίες θα αποδώσουν στο μέλλον και πρόσθεσε ότι οι επιχειρήσεις του κλάδου μπορούν να επωφεληθούν από την «εργαλειοθήκη» του νέου ΕΣΠΑ.

Την ανάγκη να γίνουν επενδύσεις στις υποδομές επισήμανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος, τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση το τουριστικό προϊόν της χώρας θα συνεχίσει να είναι υποτιμημένο.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις παρουσιάσεις δύο από τις συνολικά 30 εταιρίες που παρέχουν μη τραπεζικές υπηρεσίες στις επιχειρήσεις, της εταιρίας συμβούλων Editech και της εταιρίας διάθεσης ξενοδοχειακών λύσεων webhotelier/primalres.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ