Νέα
  • ΓΔ: 1215.8 -0.16%
  • Τζίρος: 101,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ελλάκτωρ - Intrakat: Ανακοινώνεται το deal της χρονιάς στις κατασκευές με την εξαγορά της Άκτωρ

Ελλάκτωρ
Πηγή: Ελλάκτωρ

Προς ανακοίνωση του... γάμου της χρονιάς στις κατασκευές οδεύουν Ελλάκτωρ και Intrakat καθώς βρίσκεται στην τελική ευθεία, σύμφωνα με πληροφορίες, το mega deal για την πώληση του ιστορικού κατασκευαστικού βραχίονα Άκτωρ στην Intrakat.

Πηγές κοντά στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων αναφέρουν πως δεν αποκλείεται να έχουμε επίσημες ανακοινώσεις στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, καθώς η πορεία των διαπραγματεύσεων αυτή τη φορά «δείχνει» συμφωνία και εξαγορά της Άκτωρ από την Intrakat. 

Το τίμημα της εξαγοράς φέρεται να υπερβαίνει τα 200 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρουν πληροφορίες από πρόσωπα κοντά στις διαπραγματεύσεις και αφορά αποκλειστικά στην ΑΚΤΩΡ, δηλαδή τον κατασκευαστικό βραχίονα της Ελλάκτωρ.

►Διαβάστε επίσης: Intrakat: Γραπτή πρόταση για εξαγορά του 100% της Ακτωρ - Αναμένουμε την απάντηση

Ανεκτέλεστο κοντά στα 4 δισ. ευρώ 

Μετά και τις επίσημες ανακοινώσεις, η Intrakat θα καταστεί ο δεύτερος μεγαλύτερος παίκτης στον κλάδο των κατασκευών με ανεκτέλεστο κοντά στα 4 δισ. ευρώ.

Αυτή ήταν η δεύτερη απόπειρα προσέγγισης που έκανε η Intrakat των Α. Εξάρχου, Δ. Μπάκου-Ι. Καϋμενάκη προς την πλευρά του Ολλανδού της Reggerborgh Invest για την απόκτηση του ιστορικού Άκτωρα. Η πρώτη προσέγγιση έγινε πριν την ανακοίνωση αποκλειστικών διαπραγματεύσεων των μετόχων της Ελλάκτωρ (Reggerborgh Invest- Motor Oil) με το κοινοπρακτικό σχήμα Adamas Group –Wade Adams. Καθώς εκείνες οι διαπραγματεύσεις ναυάγησαν, η Ιntrakat επανέρχεται και συζητά με την Ελλάκτωρ.

Στην πρώτη φάση ο μέτοχος της Ελλάκτωρ είχε απορρίψει την πρόταση εξαγοράς από τον όμιλο Intrakat προβάλλοντας κατά κύριο λόγο τα προβλήματα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού λόγω και του αυξημένου κατασκευαστικού αντικειμένου των δύο εταιρειών. Αγκάθι για το deal ήταν αρχικά και η εταιρεία Παραχωρήσεων της Intrakat η οποία είναι ευθέως ανταγωνιστική με την Άκτωρ Παραχωρήσεις, η οποία θα έμενε στην ομπρέλλα της Ελλάκτωρ σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο.

Προφανώς τα αγκάθια ξεπεράστηκαν.

►Διαβάστε επίσης: Ελλάκτωρ: Στο τραπέζι με την Intrakat για την πώληση της Ακτωρ – Ολο το παρασκήνιο

Οι επιστολές στο Χρηματιστήριο

Με επιστολή της στο Χρηματιστήριο η Intrakat επιβεβαίωσε χθες το ενδιαφέρον της για την εξαγορά του 100% της Άκτωρ, του ιστορικού κατασκευαστικού βραχίονα του Ομίλου Ελλάκτωρ στον οποίο πρωταγωνιστούσε - πάλαι ποτέ - η οικογένεια Μπόμπολα. Η Ελλάκτωρ από την πλευρά της επιβεβαίωσε ότι έλαβε letter of intent από την Intrakat το οποίο και δεν έχει ακόμη - όπως αναφέρει - αξιολογηθεί από το ΔΣ ως προς τους όρους, τις αιρέσεις και τις προϋποθέσεις. Όπως είχε γράψει χθες η «Η», μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων του Ελλάκτωρ με με την κοινοπραξία Wade Adams - Δ. Κούτρα, ζεστάθηκαν ξανά οι συζητήσεις με την Intrakat.      

Με ανακοινώσεις τους στο Χρηματιστήριο, οι δυο εισηγμένες επιβεβαίωσαν τις συζητήσεις και συγκεκριμένα η Intrakat γνωστοποίησε πως έχει στείλει έγγραφη πρόταση για την εξαγορά του 100% των μετοχών της εταιρείας «ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.», θυγατρικής της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ. «Η Intrakat σημειώνει πως αναμένει την απάντηση από τα αρμόδια Διοικητικά Συμβούλια των μετόχων της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ. Ωστόσο, έως αυτή τη στιγμή ουδεμία συμφωνία υφίσταται η οποία να αφορά την υλοποίηση της ως άνω εξαγοράς», εξηγεί η Intrakat. 

Αό την πλευρά της η Ελλάκτωρ επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον της Intrakat, δηλώνοντας στο Χρηματιστήριο πως χθές, Πέμπτη 23 Μαρτίου, το βράδυ έγινε αποδέκτης μη δεσμευτικής επιστολής προθέσεως (Letter of Intent) εξαγοράς της θυγατρικής της εταιρείας ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ από την εταιρεία Ιντρακάτ Α.Ε. «Η επιστολή προθέσεως υπόκειται σε όρους, αιρέσεις και προϋποθέσεις, και δεν έχει ακόμα αξιολογηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας», παρατηρεί από την πλευρά της η Ελλάκτωρ. 

Η ανακοίνωση Intrakat

Η «INTRAKAT ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ», δ.τ. «INTRAKAT», εφεξής η «Εταιρεία», σε συνέχεια σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τα ακόλουθα:

Αναφορικά με σημερινά δημοσιεύματα που εμφανίστηκαν στον ημερήσιο Τύπο και προς απάντηση σε σχετική επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Εταιρεία με την επωνυμία «INTRAKAT ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ» και το διακριτικό τίτλο «INTRAΚΑΤ» (εφεξής «η Εταιρεία») ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι στο πλαίσιο της επιχειρηματικής της δραστηριότητας εξετάζει διαρκώς επιλογές για και αναζητά κατάλληλες επενδυτικές ευκαιρίες που συνάδουν με το στρατηγικό της πλάνο, όπως άλλωστε έχει καταστεί ευρέως γνωστό στο επενδυτικό κοινό μέσω του Ενημερωτικού Δελτίου της Εταιρείας, στο πλαίσιο της προσφάτως ολοκληρωθείσας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου η οποία είχε αποφασιστεί από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας την 1η Δεκεμβρίου 2022.

►Διαβάστε επίσης: Ελλάκτωρ: Στο τραπέζι με την Intrakat για την πώληση της Ακτωρ – Ολο το παρασκήνιο

Στο πλαίσιο αυτό, η Εταιρεία γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι βρίσκεται σε διερευνητικές επαφές προς τo σκοπό εξαγοράς του 100% των μετοχών της εταιρείας «ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.», θυγατρικής της εταιρείας «ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» έχοντας υποβάλλει σχετική έγγραφη πρόταση. Η Εταιρεία αναμένει την απάντηση από τα αρμόδια Διοικητικά Συμβούλια των μετόχων της «ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ». Ωστόσο, η Εταιρεία διευκρινίζει ότι έως αυτή τη στιγμή ουδεμία συμφωνία υφίσταται η οποία να αφορά την υλοποίηση της ως άνω εξαγοράς.

Περαιτέρω, η Εταιρεία διαβεβαιώνει ότι θα προβεί στις απαραίτητες γνωστοποιήσεις, εφόσον υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη που να δημιουργεί υποχρέωση δημοσιοποίησης, συμμορφούμενη πάντα με το δίκαιο της κεφαλαιαγοράς και ειδικότερα με το άρθρο 17 του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014 και τις ρυθμίσεις του Κανονισμού Χρηματιστηρίου Αθηνών. Η παρούσα ενημέρωση γίνεται σύμφωνα με τους Κανονισμούς (ΕΕ) 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς όπως προαναφέρθηκε.

Η ανακοίνωση Ελλάκτωρ

Σε απάντηση επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που παραπέμπει σε χθεσινά δημοσιεύματα, η Εταιρεία με την επωνυμία ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και το διακριτικό τίτλο «ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.» (εφεξής «η Εταιρεία»), ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι εχθές το βράδυ έγινε αποδέκτης μη δεσμευτικής επιστολής προθέσεως (Letter of Intent) εξαγοράς της θυγατρικής της εταιρείας ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ από την εταιρεία Ιντρακάτ Α.Ε. Η επιστολή προθέσεως υπόκειται σε όρους, αιρέσεις και προϋποθέσεις, και δεν έχει ακόμα αξιολογηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας.

Η Εταιρεία, συμμορφούμενη πάντα με το δίκαιο της κεφαλαιαγοράς και ειδικότερα με το άρθρο 17 του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014 και τις ρυθμίσεις του Κανονισμού Χρηματιστηρίου Αθηνών, διαβεβαιώνει ότι θα προβεί στις απαραίτητες γνωστοποιήσεις, εφόσον υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη που να δημιουργεί υποχρέωση δημοσιοποίησης κατά τα ανωτέρω.

Η ανωτέρω ενημέρωση γίνεται σύμφωνα με τους Κανονισμούς (ΕΕ) 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και κατόπιν σχετικού ερωτήματος του Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ