Νέα
  • ΓΔ: 1261.67 +0.28%
  • Τζίρος: 120,89 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πως η ανύπαρκτη Golden Mango υποσχόταν εξαγωγές στην Ν. Κορέα σε ελληνικες επιχειρήσεις

Νότια Κορέα
Πηγή: Pixabay

Προσπάθεια εξαπάτησης ελληνικών επιχειρήσεων από εταιρεία με έδρα το Χονγκ Κονγκ αναδεικνύει με έγγραφο που απέστειλε στον πρωθυπουργό, στην ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, σε περιφέρειες και σε εμπορικούς & βιομηχανικούς φορείς της χώρας, το Γραφείο ΟΕΥ της πρεσβείας μας στη Σεούλ.

Σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η εταιρεία Golden Mango International Company, έχει ήδη απευθυνθεί σε τέσσερις ελληνικές εταιρείες οι οποίες ασχολούνται με την παραγωγή και εξαγωγή σπιρουλίνας «με προφανή σκοπό την εξαπάτησή τους».

Πώς έχει στηθεί η απάτη

Ειδικότερα η εν λόγω εταιρεία, εμφανιζόμενη να έχει έδρα το Hong Kong, εκδηλώνει ενδιαφέρον να εισάγει στην Ν. Κορέα προϊόντα ελληνικών εταιρειών. Ωστόσο, προκειμένου να εξάγουν στην Ν. Κορέα, τους ζητά να εξασφαλίσουν το πιστοποιητικό KS υποδεικνύοντάς τους μάλιστα ότι μπορούν να το εκδώσουν με αντίτιμο 10.000 ευρώ από εταιρεία που έχει σχέση με την... Πολωνία.

«Δεδομένου ότι αυτό το πιστοποιητικό απαιτείται αποκλειστικά για τις κορεατικές εταιρείες, η εν λόγω απαίτηση είναι παραπλανητική και για το λόγο αυτό αποτρέψαμε τις εταιρείες να προβούν σε οιαδήποτε περαιτέρω επαγγελματική συνεργασία μαζί της» αναφέρεται στο συγκεκριμένο έγγραφο.

«Ειδική» ενημέρωση

Σημειώνει δε ακόμη πως «σε μια περίπτωση, η ελληνική εταιρεία που δέχθηκε αντίστοιχο αίτημα από την Golden Mango έθεσε υπόψη τους ότι δεν χρειάζεται το εν λόγω πιστοποιητικό, καθώς είχε ειδική ενημέρωση από το Γραφείο μας. Οι επιτήδειοι αποκρίθηκαν ότι βεβαίως δεν χρειάζεται, αλλά ισχυριζόμενοι ότι ευρέθησαν ορισμένα φορτία που εισήχθησαν από χώρες της Ευρώπης μολυσμένα, επιθυμούν την έκδοσή του πριν αρχίσουν την επιχειρηματική συνεργασία με την ελληνική επιχείρηση».

Εστειλε δείγματα - Γλίτωσε τα χρήματα

Παράλληλα ο ΣΕΒΕ ενημέρωσε το γραφείο ΟΕΥ ότι η εν λόγω εταιρεία επικοινώνησε με ελληνική επιχείρηση που εξάγει βιολογικά τρόφιμα, οίνους, ελαιόλαδο, ελιές και κονσερβοποιημένα ψάρια και λαχανικά με αντίστοιχο αίτημα. «Δυστυχώς η ελληνική εταιρεία προέτρεξε και έστειλε και δείγματα, αλλά ευτυχώς απετράπη η ανταπόκρισή της στο βασικό αίτημα να καταβάλει ποσό 9.500 € για έκδοση του επίμαχου πιστοποιητικού ισχύος, όπως τους ενημέρωσαν, 5 ετών».

Η εταιρεία

Τα στοιχεία της εν λόγω εταιρείας είναι:

  • GOLDEN MANGO (GMNG) INTERNATIONAL CO. LIMITED
  • Address: Room 606, 6/F, Hollywood Centre, No. 77-91 Queen's Road West, Sheung Wan, Hong Kong
  • Company number: 1725469, VAT number 1725469
  • Email: [email protected]; [email protected] , Website: http://dealsmartsales.com/
  • Director: Noufal Rizwan Kozhipurath Razack, www.dealsmartsales.com , Tel. +14409412962
  • Skype: live:.cid.80ab08f7212526f3

Κανένα στοιχείο

Σύμφωνα με το Γραφείο ΟΕΥ, «έχοντας κάνει σχετική έρευνα σε εδώ (σ.σ. Ν. Κορέα) επιμελητήρια δεν εντοπίσαμε στοιχεία για την εν λόγω εταιρεία και τους ενημερώσαμε για την προσπάθεια εξαπάτησης των ελληνικών επιχειρήσεων».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ