Νέα
  • ΓΔ: 1422.32 +1.28%
  • Τζίρος: 103,05 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intrakat: Πράσινο φως για το deal εξαγοράς της Ακτωρ

Το «πράσινο φως» άναψε το δ.σ. της Intrakat για την εξαγορά της κατασκευαστικής εταιρείας ΑΚΤΩΡ και θεωρείται θέμα χρόνου η ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Ελλάκτωρ. 

Οπως έχει γράψει η «Η», το deal έκλεισε κοντά στα 200 εκατ. ευρώ. Με το ποσό αυτό η ΙΝΤΡΑΚΑΤ εξαγοράζει το 100% των μετοχών της ΑΚΤΩΡ, το ανεκτέλεστο αλλά και τις υποχρεώσεις της.

Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκε το πράσινο φως από το Δ.Σ. της Ελλάκτωρ, που εξουσιοδότησε τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου, κ. Θ Μπουλούτα, να προχωρήσει στην τελική διαπραγμάτευση με την Ιntrakat.

Με την επίτευξη της συμφωνίας, για να κλείσει το deal θα πρέπει να περάσει από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η οποία τελικά θα κρίνει το «έχει καλώς» και να ολοκληρωθεί με τις τυπικές υπογραφές.

Με αυτή την συμφωνία η ΙΝΤΡΑΚΑΤ εκτοξεύεται στην δεύτερη θέση από άποψη ανεκτέλεστου στον εγχώριο κατασκευαστικό κλάδο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις μετά την απόκτηση της ΑΚΤΩΡ, η ΙΝΤΡΑΚΑΤ θα ξεπεράσει τα 4 δισ. ευρώ σε έργα και ανεκτέλεστο, με στοιχεία 9μηνου του 2022.

Το επενδυτικό σχήμα των Δημ. Μπάκου, Γ. Καϋμενάκη και Αλεξ. Εξάρχου ήρθε για να μείνει στον κατασκευαστικό κλάδο και λίγους μόλις μήνες από την απόκτηση της ΙΝΤΡΑΚΑΤ, πέμπτης από άποψη ανεκτέλεστου και τζίρου, Ομίλου, προχωρούν στην απόκτηση της ΑΚΤΩΡ, μιας ιστορικής τεχνικής εταιρείας.

Επιπλέον, πολύ γρήγορα, ο «χρησμός» του κ.Εξάρχου πριν από μερικούς μήνες για την φιλοδοξία η ΙΝΤΡΑΚΑΤ να γίνει το Νο 2 στις κατασκευές, γίνεται - εφόσον επισημοποιηθεί η συμφωνία - πραγματικότητα.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ