Νέα
  • ΓΔ: 1400.61 -1.14%
  • Τζίρος: 122,79 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Στο Δ.Σ. της ΕΣΕΕ ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Η αξιοποίηση των κονδυλίων της νέας Προγραμματικής Περιόδου ΕΣΠΑ και των Περιφερειακών Προγραμμάτων, με κύριους άξονες την προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού των εμπορικών επιχειρήσεων και την βέλτιστη εκμετάλλευση των τουριστικών ροών στην Αττική από τον εμπορικό κλάδο συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΕΕ παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας σημείωσε πως το πεδίο συνεργασίας με την Περιφέρεια Αττικής είναι ευρύ με αμοιβαία οφέλη και υπογράμμισε πως η ΕΣΕΕ έχει ήδη επεξεργαστεί ολοκληρωμένες προτάσεις για σημαντικές συνέργειες με την Περιφέρεια Αττικής στην κατεύθυνση επιτάχυνσης της ψηφιακής μετάβασης και της ενίσχυσης της βιωσιμότητας των εμπορικών επιχειρήσεων.

Ο κ. Πατούλης παρέθεσε μία σειρά έργων και δράσεων που έχει υλοποιήσει η Περιφέρεια Αττικής για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, είτε άμεσα, με κονδύλια που κατευθύνονται απευθείας σε επιχειρήσεις, είτε έμμεσα μέσα από το πλαίσιο ενεργειών της Περιφέρειας για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την ανάδειξη νέων περιοχών της Αττικής σε τουριστικούς προορισμούς. Ειδικότερα εστίασε στο πρόγραμμα προϋπολογισμού 250 εκατ. ευρώ για την στήριξης περίπου 10.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων κατά την περίοδο της πανδημίας και στο πρόγραμμα ύψους 8 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων 6.000 εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Σημείωσε, ότι αφενός στο ΕΣΠΑ 2014 - 2020 η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων από την Περιφέρεια έφθασε στο 97%, αφετέρου ότι ο προϋπολογισμός της νέας Προγραμματικής Περιόδου για την Περιφέρεια Αττικής αυξήθηκε κατά 53%, στο 1,6 δις ευρώ.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ