Νέα
  • ΓΔ: 891.68 +0.49%
  • Τζίρος: 55,94 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Forthnet: Σήμερα οι αποφάσεις για το νέο ΔΣ

Νικόλαος Σταθόπουλος / Πηγή: nova.gr
Νικόλαος Σταθόπουλος / Πηγή: nova.gr

Γυρίζει σελίδα με την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου σήμερα Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου η Forthnet, προχωρώντας την αναδιάρθρωση που θα οδηγήσει την εταιρεία εκτός χρηματιστηριακού ταμπλό.

Όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, η United Group σκοπεύει να αποκτήσει το υπόλοιπο 15,4% του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet στην τιμή των 0,3 ευρώ ανά μετοχή.  

Υστερα από ένα μπαράζ αγορών μετοχών από τις τράπεζες αλλά και από άλλους μετόχους μειοψηφίας όπως η Wind και η μαλτέζικη Go, η United Group ελέγχει το 56,89% της Forthnet, ποσοστό που πρόκειται να ανέλθει στο 84,6% με την ολοκλήρωση της μετατροπής των μετατρέψιμων ομολογιών που απέκτησε

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, το προσφερόμενο αντάλλαγμα είναι κατά 0,2% μεγαλύτερο από τη μέση τιμή της μετοχής το τελευταίο εξάμηνο, κατά 66,67% μεγαλύτερο από την ανώτατη τιμή στην οποία η United Group απέκτησε μετοχές τον τελευταίο χρόνο και κατά 91,08% από την αποτίμηση που πραγματοποίησε η Euroxx Χρηματιστηριακή

Tο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην αντίδραση των μετόχων μειοψηφίας στην πρόταση, ήτοι των Massar Investments από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (9,63%) και Vodafone (2,77%).

Στην περίπτωση που με την ολοκλήρωση της Δημόσιας Προσφοράς το μερίδιο της United Group ξεπερνά το 90% τότε θα ασκήσει το δικαίωμα του squeeze-out των υπολοίπων μετόχων. 

Τα βλέμματα στρέφονται σήμερα στην πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Βάσει της πρότασης της Newco United Group Hellas, η οποία και θα εγκριθεί από τη ΓΣ, καθώς η εταιρεία έχει την απόλυτη πλειοψηφία των δικαιωμάτων ψήφου στο νέο διοικητικό συμβούλιο θα συμμετάσχουν οι: Νικόλαος Σταθόπουλος (επικεφαλής της BC Partners), Δημήτρης Τζελέπης (CFO και "προσωρινός CEO” της Forthnet), Vladislav Ratajac καθώς και οι Dirk Gerkens και Γεώργιος Δουκίδης, ως ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη.  

Ο κ. Σταθόπουλος αναμένεται να παραμείνει στη θέση του Προέδρου, ενώ στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου θα παραμείνει πιθανότατα ο Δημήτρης Τζελέπης, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα CEO μετά την αποχώρηση του Πάνου Παπαδόπουλου. 

Εξελίξεις στη Nova

H Nova θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της νέας διοίκησης.

Όπως κατέστησε σαφές η διευθύνουσα σύμβουλος της United Group, Victoriya Boklag, με δηλώσεις της στην ανακοίνωση της εισόδου της Forthnet στον όμιλο: «Η Nova έχει μια ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα και διαβλέπουμε μεγάλες προοπτικές. Έχουμε τη δυνατότητα να φέρουμε στην ελληνική αγορά περισσότερο περιεχόμενο και περισσότερες επιλογές στον τομέα της ψυχαγωγίας και του αθλητισμού».

Στο πλαίσιο αυτό, την ερχόμενη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου η Nova αναμένεται να λάβει μέρος στην υποβολή προσφορών για τα τηλεοπτικά δικαιώματα μετάδοσης στην Ελλάδα των ποδοσφαιρικών αγώνων του UEFA Champions League, καθώς και του Europa League, για την περίοδο 2021-2024, έχοντας απέναντί της την Cosmote TV.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ