Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Στα 125 εκατ. δολ. η συμμετοχή της αμερικανικής αναπτυξιακής τράπεζας

Στα 125 εκατ. δολάρια ανέρχεται η συμμετοχή της αμερικανικής αναπτυξιακής τράπεζας U.S. International Development Finance Corporation (DFC) στα ναυπηγεία Ελευσίνας.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης: «Ανέμενα την επίσημη δήλωση της Αμερικάνικης πρεσβείας (@USEmbassyAthens) για να κάνω την σχετική ανακοίνωση. Πριν λίγο λοιπόν ο εξοχότατος κ. Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τσούνης ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η σχετική εσωτερική διαδικασία της DFC για το δάνειο προς την ONEX Shipyards για την χρηματοδότηση του Σχεδίου Εξυγιάνσεως των Ναυπηγείων Ελευσίνος και μάλιστα τελικά εγκρίθηκαν 125.000.000$ δηλ περισσότερα από τα 102.000.000$ που είχα ανακοινώσει στην Βουλή. Πλέον το μόνον που μένει είναι η έγκριση του Σχεδίου από το αρμόδιο δικό μας Δικαστήριο, βάσει του πτωχευτικού μας δικαίου και η αναγέννηση των Ναυπηγείων οριστικά ξεκινά. Θερμά Συγχαρητήρια στους εργάτες των Ναυπηγείων Ελευσίνος για την δύναμη και την ωριμότητα που έδειξαν όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι υπερήφανος για αυτούς καθώς και όλους μου τους συνεργάτες που βοήθησαν ώστε όλο αυτό να γίνει πραγματικότητα».

Σημειώνεται ότι, λίγο νωρίτερα, σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση για το πότε αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου της Αθήνας, σχετικά με την αίτηση εξυγίανσης που κατέθεσε ο ιδιώτης επενδυτής για τα ναυπηγεία Ελευσίνας, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι αυτή αναμένεται μέχρι και τα μέσα του Ιουλίου. Όπως εξήγησε απαιτείται μια περίοδος 6 μηνών μετά την εκδίκαση της υπόθεσης, καθώς η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε στις 15 Φεβρουαρίου 2023.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ