Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

MetLife: Διαχείριση συνταξιοδοτικών παροχών για 12.000 μετόχους της Dow

Metlife / Πηγή: AP
Metlife / Πηγή: AP

Η MetLife ανακοίνωσε ότι, μέσω της θυγατρικής της Metropolitan Tower Life Insurance Company, προχώρησε σε συμφωνία με την DOW για την καταβολή ετήσιας προσόδου σε περίπου 12.000 συνταξιούχους και μέλη των οικογενειών τους, στο πλαίσιο του συνταξιοδοτικού προγράμματος προκαθορισμένων παροχών της εταιρίας. Η συμφωνία αυτή καλύπτει συνταξιοδοτικές υποχρεώσεις ύψους 700 εκατ. δολαρίων περίπου.

Η Dow είναι πολυεθνική εταιρία παραγωγής πλαστικών, μονωτικών υλικών και βιομηχανικών προϊόντων, με 109 βιομηχανικές μονάδες σε 31 χώρες και περίπου 36.500 εργαζομένους.

«Η συμφωνία αυτή επιβεβαιώνει την αξιοπιστία, την εξειδικευμένη τεχνογνωσία και το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών της MetLife, στοιχεία για τα οποία την επιλέγουν σήμερα μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρίες - στην Ελλάδα και στον κόσμο - για τα ομαδικά συνταξιοδοτικά τους προγράμματα. Διαθέτοντας την πείρα και τη φερεγγυότητα ενός παγκόσμιου ηγέτη, βαθιά γνώση των αγορών και των διαθέσιμων επενδυτικών εργαλείων, αλλά και πρόσβαση στους μεγαλύτερους ανεξάρτητους επενδυτικούς οίκους, η MetLife έχει αποδεδειγμένα την ικανότητα να διαχειρίζεται αποτελεσματικά, ακόμη και τους πιο απαιτητικούς λογαριασμούς» ανέφερε σχετικά ο Αντώνης Δένδης, διευθυντής Ομαδικών Ασφαλίσεων της MetLife Ελλάδος.

Σημειώνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας ότι ειδικά στον τομέα των ομαδικών συνταξιοδοτικών προγραμμάτων, το χαρτοφυλάκιό της είναι το μεγαλύτερο στην ελληνική αγορά. Ξεκινώντας από τη δεκαετία του 1960 με το πρώτο ομαδικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, διαχειρίζεται σήμερα περίπου 400 συνταξιοδοτικά προγράμματα, στην πλειονότητά τους προγράμματα καθορισμένης εισφοράς, αλλά και προγράμματα καθορισμένης παροχής.

Υπενθυμίζεται στην ανακοίνωση ότι, τα κεφάλαια που διαχειρίζεται η MetLife στο πλαίσιο του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου, ξεπερνούν τα 800 εκατ. ευρώ και σημειώνουν σημαντική αύξηση τα τελευταία χρόνια. Ειδικότερα, το 2020 τα κεφάλαια των ομαδικών συνταξιοδοτικών προγραμμάτων αυξήθηκαν κατά 5,5%, ενώ η συνολική αύξηση την τελευταία διετία υπερβαίνει το 17%. Τα ασφάλιστρα των εταιρικών πελατών της MetLife που διαθέτουν ομαδικά συνταξιοδοτικά προγράμματα, υπερβαίνουν συστηματικά τα 100 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση ενώ η διατηρησιμότητα των Ομαδικών Συνταξιοδοτικών Προγραμμάτων της παραμένει σταθερά τα τελευταία χρόνια πάνω από 97%.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα