Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αγριά Εμπορική: Η κοινή εταιρεία που δημιούργησαν η SMERC με την οικογένεια Τσαούτου

Μιχάλης Τσαούτος, γενικός διευθυντής της ΕΨΑ

Στη σύσταση κοινής εταιρείας προχώρησε η SMERemediumCap και η οικογένεια Τσαούτου (η οποία ελέγχει την ΕΨΑ), σύμφωνα με το ΓΕΜΗ.

Πρόκειται για την «ΑΓΡΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε.» με έδρα τον Βόλο, το μετοχικό κεφάλαιο της οποίας ανέρχεται σε €5,213 εκατ. εκ των οποίων τα €3,4 εκατ. είναι μετρητά και ολοσχερώς καταβεβλημένα και το υπόλοιπο ποσό €1,812 εκατ. εισφορές σε είδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το fund, η SMERC θα αποκτήσει καταστατική πλειοψηφία στην ΕΨΑ, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της βολιώτικης βιομηχανίας αναψυκτικών, η οποία θυμίζουμε ότι, πριν από μερικούς μήνες είχε ανακοινώσει και την ανάληψη της παραγωγής των αναψυκτικών ΗΒΗ για λογαριασμό της Pepsico Hellas.

Βασικός μέτοχος

Ο βασικός μέτοχος της νέας εταιρείας με ποσοστό 65,22% είναι η SMERemediumCap, με τον Μιχάλη Τσαούτο και την Παναγιώτα Τσαούτου να κατέχουν από 14,15%. Τέλος, με ποσοστό 6,48% εμφανίζεται Ήβη Αναστασία Μοσκαχλαΐδή.

Στο ΔΣ, πρόεδρος & CEO είναι ο Κωνσταντίνος Καραφωτάκης (της SMERC) και μέλη οι Μιχαήλ Τσαούτος, Νικόλαος Καραμούζης, Νικόλαος Ζορμπάς και Παναγιώτα Τσαούτου.

Σκοπός

Σκοπός της κοινής εταιρείας είναιQ

  • οι υπηρεσίες παροχής συμβουλών στρατηγικής διαχείρισης
  • οι υπηρεσίες εταιρειών χαρτοφυλακίου
  • οι υπηρεσίες χημικών δοκιμών και αναλύσεων
  • το χονδρικό εμπόριο αναψυκτικών και εμφιαλωμένων νερώn
  • το χονδρικό εμπόριο μπίρας

Ενδιαφέρον για τον F&B κλάδο

Θυμίζουμε ότι το SMERC απέκτησε, τον περασμένο Δεκέμβριο, στρατηγική μετοχική συμμετοχή στην εταιρεία οσπρίων Άροσις της οικογένειας Φωτιάδη, ενώ νωρίτερα είχε εξαγοράσει την εξαγωγική εταιρεία φρέσκων φρούτων Krop, των Ροπόκη και Τσολάκου.

Επιπλέον, το fund έχει ιδρύσει δύο εταιρείες στον κλάδο των τροφίμων: την Fruvenco (που αποτελεί μετεξέλιξη της Krop) και την Amitos (η οποία ιδρύθηκε σε συνέχεια της επένδυσης στην Άροσις).

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ