Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η οικογένεια Σεπετά (ΒΙΚΟΣ) «καλωσορίζει» το fund SMERC στην ΕΨΑ

Ο ιδρυτής της Βίκος, Πέτρος Σεπετάς

Ανακοίνωση εξέδωσε η οικογένεια Σεπετά (ΒΙΚΟΣ), η οποία κατέχει το 25% της βολιώτικης βιομηχανίας αναψυκτικών ΕΨΑ, με αφορμή την απόκτηση πλειοψηφικού μεριδίου από το fund SMERC, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι θα διατηρήσει τη θέση της και θα παραμείνει στο επενδυτικό σχήμα.

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι η οικογένεια Σεπετά «καλωσορίζει τη στρατηγική επένδυση του επενδυτικού ταμείου SMERC, στην ΕΨΑ. Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί μια νέα - πιο ελπιδοφόρα μέρα για την ιστορική αυτή εταιρεία, στην ανάπτυξη της οποίας πάντα πιστεύαμε. Με σταθερή αυτή την πίστη, θα συνεχίσουμε να έχουμε αμείωτο το επενδυτικό μας ενδιαφέρον στην ΕΨΑ, θα διατηρήσουμε τη θέση μας και θα παραμείνουμε στο επενδυτικό σχήμα, προσηλωμένοι στις σταθερές αρχές και αξίες που μας συνοδεύουν διαχρονικά. Ο κλάδος χρειάζεται βιώσιμες εταιρείες που θα αναπτύσσονται, θα παρέχουν ποιοτικά προϊόντα και θα συμβάλλουν στην περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας».

Συμμετοχή στην ΑΜΚ

Με την ανακοίνωση της οικογένειας Σεπετά δηλώνεται εμμέσως -πλην σαφώς- ότι θα συμμετέχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΕΨΑ, η οποία αναμένεται να αποφασιστεί στις 22 Ιουνίου, οπότε και θα συγκληθεί η Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΕΨΑ στην Αγριά του Βόλου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα είναι ύψους 3,2 εκατ. ευρώ, με έκδοση νέων μετοχών στην ονομαστική αξία των 5,51 ευρώ έκαστη.

Το deal 

Υπενθυμίζεται ότι εχθές ανακοινώθηκε ότι το Επενδυτικό Ταμείο SMERemediumCap (SMERC) προχώρησε σε επένδυση στρατηγικής σημασίας στην ιστορική εταιρεία αναψυκτικών ΕΨΑ με στόχο τη δυναμική ανάπτυξή της στην εγχώρια και διεθνή αγορά, με τη σύσταση κοινής εταιρείας της SMERemediumCap και της οικογένειας Τσαούτου (η οποία ελέγχει την ΕΨΑ).

Πρόκειται για την «ΑΓΡΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε.» με έδρα τον Βόλο, το μετοχικό κεφάλαιο της οποίας ανέρχεται σε €5,213 εκατ. εκ των οποίων τα €3,4 εκατ. είναι μετρητά και ολοσχερώς καταβεβλημένα και το υπόλοιπο ποσό €1,812 εκατ. εισφορές σε είδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το fund, η SMERC θα αποκτήσει καταστατική πλειοψηφία στην ΕΨΑ, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της βολιώτικης βιομηχανίας αναψυκτικών, η οποία θυμίζουμε ότι, πριν από μερικούς μήνες είχε ανακοινώσει και την ανάληψη της παραγωγής των αναψυκτικών ΗΒΗ για λογαριασμό της Pepsico Hellas.

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι θα δρομολογηθεί μέσω επενδύσεων η αναβάθμιση των παραγωγικών δυνατοτήτων και των εγκαταστάσεων της εταιρείας, ενώ θα αναπτυχθούν νέα δίκτυα και προορισμοί πωλήσεων. Άμεση προτεραιότητα αποτελεί η συστηματική εμπορική αξιοποίηση του ονόματος της ΕΨΑ - ενός brand με μεγάλη αναγνωρισιμότητα, πιστότητα και αξιοπιστία στο καταναλωτικό κοινό και ευρύτερα στην ελληνική κοινωνία.

Σημειώνεται ότι η αγορά αναψυκτικών στην Ελλάδα προσεγγίζει τα 370 εκατ. ευρώ και αναπτύσσεται -σύμφωνα με εκτιμήσεις- περίπου κατά 5% ετησίως.

Η ΕΨΑ, μία εμβληματική ελληνική εταιρεία παραγωγής και διανομής αναψυκτικών υψηλής ποιότητας, ιδρύθηκε στην Αγριά του Βόλου το 1924. Για σχεδόν 100 χρόνια τα προϊόντα της συνδυάζουν την παράδοση με την ποιότητα, απολαμβάνοντας σταθερά την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ