Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κοζάνη: Προσωρινή παύση εργασιών στο φωτοβολταϊκό πάρκο Καλαμιάς

Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Κοζάνης, εξέδωσε προσωρινή διαταγή για παύση όλων των εργασιών στο υπό κατασκευή φωτοβολταϊκό πάρκο της Καλαμιάς. Σύμφωνα με τον δικηγόρο Γιάννη Θεοφύλακτο έναν εκ των τριών που εκπροσώπησαν τους κατοίκους στον δικαστικό τους αγώνα, η αναστολή ισχύει μέχρι τη συζήτηση της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων που έχει προγραμματιστεί για τις 5 Ιουλίου.

Το Φ/Β πάρκο στην Καλαμιά Κοζάνης ισχύος 45 MW κατασκευάζει η εταιρία kiefer για λογαριασμό της Lightsource bp.

Πριν από 15 ημέρες έξι κάτοικοι συνελήφθησαν από την αστυνομία όταν προσπάθησαν να εμποδίσουν την πραγματοποίηση εργασιών για να αφεθούν στην συνέχεια ελεύθεροι με απόφαση εισαγγελέα.

Οι κάτοικοι εδώ και αρκετό διάστημα αντιδρούν στην κατασκευή του Φ/Β Πάρκου, γιατί όπως ισχυρίζονται περικυκλώνει το χωριό τους σε ένα άξονα 180 μοιρών και μόλις 100 μέτρα από τα σπίτια απειλώντας την βιωσιμότητά του κι οδηγώντας στην καταστροφή την κτηνοτροφία που έχει απομείνει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ