Νέα
  • ΓΔ: 1464.39 +0.45%
  • Τζίρος: 74,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εντός καλοκαιριού η πλειοψηφία της ΙΟΝ στον Σπύρο Θεοδωρόπουλο

Το option για την αύξηση της θέσης του στην ΙΟΝ θα ενεργοποίησει το επόμενο διάστημα ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος.

Ειδικότερα, η Bespoke SGA Holdings (που ελέγχει ο επιχειρηματίας) η οποία κατέχει σήμερα το 45% της ιστορικής σοκολατοβιομηχανίας, έχοντας λάβει από πέρυσι το οκ της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αναμένεται μέσα στο φετινό καλοκαίρι να αποκτήσει την πλειοψηφία και τον έλεγχο της ΙΟΝ.

Θυμίζουμε ότι η option προέβλεπε την αύξηση της συμμετοχής της Bespoke έως το 75%, χωρίς να αποκλείεται και η απόκτηση ακόμα υψηλότερου ποσοστού της εταιρείας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ως, εκτός από την ενεργοποίηση της option, με βάση το προσύμφωνο που έχουν υπογράψει τα δύο μέρη, οι μέτοχοι της ΙΟΝ εντός του 2026 ή του 2028, έχουν δικαίωμα να πωλήσουν τις εναπομείνασες μετοχές τους στην Bespoke σε προκαθορισμένο τίμημα (δικαίωμα πώλησης).

Η εξαίρεση

Αξίζει να αναφέρουμε ακόμη πως από το deal έχει εξαιρεθεί η δραστηριότητά που σχετίζεται με την παραγωγή, διάθεση και διανομή προϊόντων σοκοπάστας (π.χ. «Nucrema», «Σοκοφρέτα-cream», «Νoisette cream» κ.λπ.), το σύνολο της οποίας μεταβιβάστηκε στην εταιρεία Interion και η παραγωγή της στη Βουλγαρία.

►Διαβάστε επίσης: Πράσινο φως για την εξαγορά της ΙΟΝ από τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο

Portfolio & εξαγωγές

Σε προϊοντικό επίπεδο, η ΙΟΝ δίνει έμφαση κυρίως σε προϊόντα που ανταποκρίνονται στα trends της αγοράς και εξετάζει τον εμπλουτισμό του portfolio με νέες προτάσεις που προσφέρουν οφέλη υγείας και επιπλέον πρωτεΐνη.

Ειδικότερα, η βιομηχανία εστιάζει στη σειρά ION Protein bars που περιλαμβάνει τέσσερις κωδικούς. Οι μπάρες πρωτεΐνης είναι τοποθετημένες στο retail σε πλήρη ανάπτυξη στην ελληνική αγορά και μαζί με τις σοκολάτες ΙΟΝ με στέβια αλλά και με την ΙΟΝ με φουντούκι, είναι από τους κωδικούς που ανεβαίνουν σημαντικά. Η διοίκηση της εταιρείας προσανατολίζεται στο λανσάρισμα των νέων κωδικών προς το τέλος του γ' τριμήνου. Σε ό,τι αφορά την δραστηριότητας της εταιρείας εκτός συνόρων, αναφέρουμε ότι η ΙΟΝ εξάγει συνολικά σε 20 χώρες, με βασικές αγορές τις Κύπρο, Αίγυπτο και Ρωσία, ενώ αυξάνονται σημαντικά οι πωλήσεις προς Βουλγαρία. Η εταιρεία εστιάζει στην αύξηση των πωλήσεων του εξωτερικού, καθώς, λόγω του μεγάλου εύρους του προϊόντος η ΙΟΝ, ανάλογα με την αγορά, μπορεί να καλύψει ανάγκες σε διαφορετικές χώρες. Η επέκταση των εξαγωγών αλλά και η ενίσχυση του portfolio είναι κινήσεις που στηρίζονται κάθε χρόνο από επενδύσεις που πραγματοποιεί η σοκολατοβιομηχανία για μεγαλύτερη απόδοση παραγωγής, εγκατάσταση εξοπλισμών, νέες γεύσεις και νέες συσκευασίες.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ