Νέα
  • ΓΔ: 875.76 -2.61%
  • Τζίρος: 68,47 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αττικό Μετρό - Τραμ: Στην τελική ευθεία η επέκταση του αμαξοστασίου στο Ελληνικό

Τραμ / Πηγή: Eurokinissi
Τραμ / Πηγή: Eurokinissi

Την 1η Μαρτίου αναμένεται η κατάθεση των προσφορών για την επέκταση του αμαξοστασίου του Τραμ στο Ελληνικό και την επομένη η αποσφράγισή τους από την Αττικό Μετρό ΑΕ. Πρόκειται για την τρίτη παράταση που πήρε ο διαγωνισμός έπειτα από σχετικά αιτήματα των ενδιαφερομένων.

Ο προϋπολογισμός του έργου έχει εκτιμηθεί σε 18,2 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ στα 14,75 εκατ. ευρώ), ενώ η αρχική δημοπράτηση είχε προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο του 2020. Το έργο έχει ενταχθεί χρηματοδοτικά στην Πράξη «Δυτική επέκταση του τραμ στον Πειραιά — Β’ φάση», που συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. στο πλαίσιο του Π.Ε.Π. «Αττική» του Ε.Σ.Π.Α. 2014 – 2020.

Πρόκειται για ένα απαραίτητο έργο το οποίο θα αυξήσει τη χωρητικότητα του αμαξοστασίου για να μπορούν να σταθμεύουν τα 25 νέα Τραμ της Alstom τα οποία ήδη έχουν αρχίσει να φτάνουν. Η διάρκεια του έργου εκτιμήθηκε σε 790 ημέρες (κάτι περισσότερο από 26 μήνες) από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Εφόσον τα έργα ξεκινήσουν την άνοιξη, η επέκταση θα έχει ολοκληρωθεί στα μέσα του 2022.

Στην επέκταση του νέου αμαξοστασίου συμπεριλαμβάνεται ένα μεταλλικό κτίριο / στέγαστρο διαστάσεων 70m x 43m σε χώρο 5 περίπου στρεμμάτων που θα εξυπηρετεί την εναπόθεση 25 νέων οχημάτων Τραμ σε 11 παράλληλες νέες τροχιές οι οποίες θα συνδέονται με τις υφιστάμενες τροχιές του αμαξοστασίου. Επίσης, στον διαγωνισμό προβλέπεται και η αναβάθμιση ηλεκτρομηχανολογικών και σιδηροδρομικών συστημάτων στο υφιστάμενο αμαξοστάσιο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ