Νέα
  • ΓΔ: 1464.39 +0.45%
  • Τζίρος: 74,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Enel Green Power Hellas και ΕΛΕΤΑΕΝ γιόρτασαν την παγκόσμια ημέρα αιολικής ενέργειας

H Enel Green Power Hellas και η ΕΛΕΤΑΕΝ τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας (15 Ιουνίου) με δύο ξεχωριστές αθλητικές δραστηριότητες που συνδύασαν τη σωματική άσκηση, την πνευματική ευεξία, την ενημέρωση γύρω από τη αιολική ενέργεια και τη γνωριμία με το φυσικό περιβάλλον όπου βρίσκονται αιολικά πάρκα της εταιρείας.

Αγώνας mountain bike στην Κάρυστο & hiking στην Αισύμη 

Αναλυτικότερα, την Κυριακή 11 Ιουνίου, σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Καρυστίας «Άνεμος», διοργανώθηκε διασυλλογικό πρωτάθλημα mountain bike σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα στα Κοντορέματα Καρύστου, κοντά στην ευρύτερη περιοχή του συμπλέγματος αιολικών πάρκων της εταιρείας στον Καφηρέα στη Νότια Εύβοια.

Περισσότερα από 150 παιδιά και έφηβοι από 12 ποδηλατικούς συλλόγους της χώρας συμμετείχαν στους αγώνες και στα ειδικά ποδηλατικά τουρνουά και ανάλογα με την ηλικιακή κατηγορία, διένυσαν την κυκλική πίστα η οποία περιλάμβανε κορμούς, χαντάκια, άλματα και τεχνητά εμπόδια. 

Το Σάββατο 17 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε πεζοπορία κοντά στο χωριό Αισύμη στην περιοχή του αιολικού πάρκου της εταιρείας στον Σωρό Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με την οργάνωση «Higher than Everest». Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας, οι συμμετέχοντες, στην πλειοψηφία τους παιδιά και έφηβοι, ενημερώθηκαν σχετικά με τα οφέλη της παραγωγής ενέργειας από τον άνεμο, ευαισθητοποιήθηκαν για θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος και στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα και συμμετείχαν σε διασκεδαστικά, ομαδικά παιχνίδια. 

Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα

Και στις δύο δράσεις, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την αξία των ΑΠΕ στην καθημερινότητά τους μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Enel Green Power Hellas «Energy On The Go», αλλά και μέσω εντύπου υλικού της ΕΛΕΤΑΕΝ. Τα έντυπα της «Μαθαίνω για την Aιολική Ενέργεια» και «Φύσα Αεράκι Φύσα με», μέσα από μια σειρά θεματικών δραστηριοτήτων και δημιουργικών ασκήσεων με σχήματα, πολύχρωμες εικόνες, κρυπτόλεξα, ζωγραφιές και χειροτεχνίες, ενθαρρύνουν τα μικρά παιδιά να παίξουν και να μάθουν περισσότερα για την αιολική ενέργεια και τον καθοριστικό ρόλο των ΑΠΕ.

Η 15η Ιουνίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινωνίας, αναφορικά με τα οφέλη που προκύπτουν για το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα του πλανήτη από τη χρήση της Αιολικής Ενέργειας αλλά και την ανάγκη διασφάλισης της ποιότητας του αέρα. Η πρωτοβουλία ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση Αιολικής Ενέργειας (WindEurope) και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενεργείας (GWEC).

Η Enel Green Power Hellas αποδεικνύει καθημερινά τη δέσμευσή της σε ένα μοντέλο βιωσιμότητας που στηρίζεται στη δημιουργία σχέσεων αμοιβαίας αξίας, προωθώντας πρωτοβουλίες και δράσεις προς όφελος των κατοίκων και του οικοσυστήματος των περιοχών που δραστηριοποιείται. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζει τη βιώσιμη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, η οποία βασίζεται στην καλλιέργεια μιας σχέσης εμπιστοσύνης και στην ανάπτυξη ενός ειλικρινούς διαλόγου με τους κατοίκους των περιοχών αυτών.

Enel Green Power

Η Enel Green Power, είναι η εταιρεία του ομίλου Enel, που εστιάζει στην ανάπτυξη και λειτουργία των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας παγκοσμίως, με παρουσία στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία, την Αφρική και την Ωκεανία. Η Enel Green Power είναι παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της πράσινης ενέργειας, με εγκατεστημένη ισχύ 59GW με ένα μείγμα παραγωγής από αιολική, ηλιακή, γεωθερμική και υδροηλεκτρική ενέργεια, και είναι πρωτοπόρος στην ενσωμάτωση καινοτόμων τεχνολογιών σε ανανεώσιμα έργα παραγωγής ενέργειας.

EΛΕΤΑΕΝ

Η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας ΕΛΕΤΑΕΝ, απαρτίζεται από τους φορείς, τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε όλο το εύρος της εφοδιαστικής αλυσίδας του αιολικού κλάδου και λειτουργεί ως ο εθνικός εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής ένωσης αιολικής ενέργειας WindEurope στην Ελλάδα. Έχει ως βασικό στόχο την προώθηση της Αιολικής Ενέργειας μέσω τεκμηριωμένων δεδομένων και επιστημονικών αναλύσεων, αποτελώντας έτσι, τη φωνή της Αιολικής Ενέργειας, εκφράζοντας τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της και ενημερώνοντας παράλληλα το κοινό για τις τελευταίες εξελίξεις της επιστήμης και έρευνας στον τομέα της Αιολικής Ενέργειας.


 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ