Νέα
 • ΓΔ: 1422.75 -0.14%
 • Τζίρος: 80,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ESA Security Solutions: Αναμένει τζίρο άνω των €78 εκατ. το 2023

Σε νέα επίπεδα-ρεκόρ, άνω των €78 εκατ. αναμένεται να διαμορφωθεί ο τζίρος της ESA Security Solutions το 2023, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης. Όπως αναφέρεται στην έκθεση διαχείρισης του ΔΣ, η προσδοκώμενη αύξηση του κύκλου εργασιών αναμένεται να προέλθει κυρίως από την επέκταση της αεροπορικής δραστηριότητας της εταιρείας στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, την εξέλιξη υπαρχόντων συμβολαίων επανδρωμένων υπηρεσιών και στην ενίσχυση των έργων λύσεων συστημάτων ασφαλείας και τεχνολογίας.

Θυμίζουμε ότι από τα τέλη Μαρτίου του 2022, το πλειοψηφικό πακέτο της  ESA Security Solutions, η οποία δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών ασφαλείας & φύλαξης, πέρασε στο επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap (SMERC) μέσω της Cordia Facility & Energy Solutions. Η τελευταία δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών διαχείρισης κτιρίων και είχε προηγουμένως εξαγορασθεί πλήρως από το SMERC.

Η έδρα της ESA Security Solutions μεταφέρθηκε από τις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου σε νέες εγκαταστάσεις στην Πυλαία, στο 9ο χλμ. Θεσσαλονίκης - Ν Μουδανιών.

Ο νέος όμιλος που έχει προκύψει «συνδυάζοντας τη δυναμική της ESA Security με τις σημαντικές δυνατότητες της Cordia (πρώην Engie Hellas) στην παροχή σύγχρονων υπηρεσιών τεχνικής συντήρησης ακινήτων καθώς και στην παροχή ενεργειακών υπηρεσιών και λύσεων υψηλής τεχνολογίας», ήρθε ως αποτέλεσμα της διαμόρφωσης μιας μακροχρόνιας συμφωνίας μετοχικής συνεργασίας μεταξύ του SMERC και εταιρειών συμφερόντων του Latsco Family Office.

Διαβάστε επίσης: Η Worldline Greece υποστηρίζει την εκδήλωση eCommerce Networking Day του GR.EC.A

Leader σε μία αγορά €1,4 δισ.

Όπως είχαν, εξάλλου, αναφέρει πρόσφατα στελέχη του SMERC, βρίσκεται σε εξέλιξη η δημιουργία του ισχυρότερου ελληνικού καθετοποιημένου ομίλου στην προσφορά ολοκληρωμένων υπηρεσιών και λύσεων διαχείρισης ακινήτων στους κλάδους φύλαξης και ασφάλειας, τεχνικής συντήρησης, καθαρισμού κτιρίων και υποδομών, καθώς και στην παροχή σύγχρονων τεχνολογικών λύσεων, φιλικών προς το περιβάλλον και την ενεργειακή εξοικονόμηση (total facility management). Σημειώνεται ότι η συνολική αγορά του total facility management προσεγγίζει το €1,4 δις. με ισχυρή δυναμική ανάπτυξης.

Η εικόνα της εταιρείας το 2022 

Αναφορικά με την περασμένη χρονιά, οι πωλήσεις της εταιρείας ενισχύθηκαν κατά 39,43% αγγίζοντας τα €69 εκατ., τον υψηλότερο τζίρο που έχει καταγράψει στα 25 χρόνια λειτουργίας της.
Η αύξηση των πωλήσεων οφείλεται κυρίως από:

 • την επανάκαμψη της αεροπορικής φύλαξης στην μετά COVID-19 εποχή,
 • στην ανάληψη ενός νέου σημαντικού έργου επανδρωμένης φύλαξης μεταναστευτικών δομών,
 • την επαναδιαπραγμάτευση του εμπορικού πλαισίου,
 • την επέκταση υλοποίησης έργων εξελιγμένων συστημάτων ασφαλείας μέσα στη χρονιά.

Τα μικτά κέρδη ενισχύθηκαν σε ποσοστό 34,74% έναντι του 2021, φθάνοντας τα €8,63 εκατ., ενώ τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα €1,78 εκατ., υψηλότερα κατά 27%.

Διαβάστε επίσης: ANEK: Οι όροι της πρότασης εξαγοράς της από τη SeaJets - Δίνει 0,222 ευρώ για κάθε μετοχή

Αύξηση λειτουργικών εξόδων

Τα συνολικά λειτουργικά έξοδα της χρήσης εμφάνισαν αύξηση της τάξης του 25,14%) σε σχέση με την προηγούμενη χρήση, που αποτυπώνει κυρίως:

 • την στοχευμένη αναπροσαρμογή μισθών σε στελέχη κρίσιμα για την λειτουργία της εταιρείας ώστε να διατηρηθεί η ανταγωνιστικότητα των αμοιβών σε σχέση με την αγορά,
 • την επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό τόσο σχετικά με την εποπτεία των έργων της εταιρίας όσο και στα γραφεία κεντρικής διοίκησης,
 • την επένδυση σε υλικοτεχνική υποδομή και την αναβάθμιση συστημάτων της εταιρείας.

Ωστόσο, ο ρυθμός αύξησης των λειτουργικών εξόδων σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά (25,14%), ήταν μικρότερος από το ρυθμό αύξησης του κύκλου εργασιών (39,43%), αποτυπώνοντας οικονομίες κλίμακας.
 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

 • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
 • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ