Νέα
  • ΓΔ: 1420.06 -0.28%
  • Τζίρος: 145,03 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Vodafone: Διατήρησε το θετικό momentum στα έσοδα - Αλμα στις νέες συνδέσεις για τηλεόραση

Χάρης Μπρουμίδης, διευθύνων σύμβουλος της Vodafone

Εντυπωσιακή ανάπτυξη είχε η Vodafone TV το πρώτο 6μηνο του 2023, με τις νέες συνδέσεις να επταπλασιάζονται σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022, ενώ παράλληλα ενισχυμένος ήταν και ο τζίρος της εταιρίας, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε χθες ο επικεφαλής της εταιρίας Χάρης Μπρουμίδης.

Παράλληλα όπως ανάφερε με ισχυρή δυναμική σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησης ολοκλήρωσε το α’ εξάμηνο του έτους η Vodafone Ελλάδας και όλα αυτά μέσω μιας περιόδου που η οικονομία εξακολούθησε να στιγματίζεται από τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση, την μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών και την αύξηση στο κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Να σημειωθεί ότι η εταιρία συνέχισε με συνέπεια την υλοποίηση του επενδυτικού της σχεδίου, ύψους 600 εκατ., σε υποδομές δικτύων νέας γενιάς για την διείσδυση των υπερυψηλών ταχυτήτων σε κάθε γωνιά της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα η Vodafone έχει επιτύχει πληθυσμιακή κάλυψη 5G που ξεπερνά το 70%, ενώ έως τον Μάρτιο του 2025 η κάλυψη θα ανέρχεται στο 92%, υπερβαίνοντας ελαφρώς τον στόχο που είχε τεθεί αρχικά.

Στις οπτικές ίνες, η εταιρεία έχει υλοποιήσει 280.000 γραμμές οπτικής ίνας απευθείας στο σπίτι (FTTH) και κατασκευάσει 450.000 γραμμές οπτικής ίνας μέχρι την καμπίνα (FTTC), οι οποίες σταδιακά θα μετατρέπονται σε FTTH, ενώ ολοκλήρωσε την μεταφορά της κίνησης στα υποθαλάσσια καλώδια οπτικών σε Αιγαίο και Ιόνιο, που από φέτος το καλοκαίρι θα προσφέρουν σε συνδρομητές και επισκέπτες 10 νησιών πρόσβαση σε υπερυψηλές ταχύτητες έως 1 Gbps και αναβαθμισμένη ποιότητα δικτύου κινητής.

Η πορεία της Vodafone με αριθμούς 

Για την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2023, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι:

  • Ο κύκλος εργασιών της Vodafone Ελλάδας αυξήθηκε κατά 5,9%, και συγκεκριμένα στα €398 εκατ. από €376 εκατ. πέρυσι, παρά τις επιπτώσεις από τις πληθωριστικές πιέσεις του 2022 και το εξακολουθητικά υψηλό ενεργειακό κόστος.
  • Τα έσοδα από υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 2.9%, από €349 εκατ. σε €359 εκατ.
  • Στην κινητή, η πελατειακή βάση παρέμεινε σταθερή στους 4.251.000, είναι ωστόσο αξιοσημείωτο ότι καταγράφηκε αύξηση των συμβολαίων κατά 3,21%.
  • Στην σταθερή, η πελατειακή βάση επίσης σταθεροποιήθηκε στους 946.000 πελάτες, ενώ λανσάραμε υπερυψηλές ταχύτητες 300Mbps, 500Mbps και 1Gbps, προσφέροντας gigabit ταχύτητες σε πάνω από 140 Δήμους.
  • Η κίνηση δεδομένων αυξήθηκε κατά 67.4%, από τα 80.805 TB σε 135.266 TB, και μάλιστα χωρίς την συμβολή της περιαγωγής που παρατηρείται τις τυπικές τουριστικές περιόδους στη χώρα μας.

Το Vodafone TV επιβεβαίωσε τον τίτλο του ταχύτερα αναπτυσσόμενου Pay TV στη χώρα, καθώς χάρη στις πρόσφατες συμφωνίες με Disney+ και Warner Bros – Discovery, μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2023 απέκτησε περίπου 20.000 νέους συνδρομητές, που μεταφράζεται σε επταπλάσια αύξηση νέων συνδρομητών σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο. Οι επιδόσεις αυτές αποτελούν επιστέγασμα του συνδυασμού κορυφαίου ψυχαγωγικού περιεχομένου για ολόκληρη την οικογένεια και άκρως ανταγωνιστικής τιμής.

Στη λιανική, η νέα αποκλειστική υπηρεσία Vodafone Flex, που παρέχει άτοκα χρηματοδοτική ευελιξία για την απόκτηση προϊόντων τεχνολογίας, έχει ήδη κερδίσει την εμπιστοσύνη 15.000 πελατών, ενώ έχει συμβάλει καθοριστικά στην αύξηση του όγκου πωλήσεων στο eShop το πρώτο μισό του έτους κατά +122% χρόνο με τον χρόνο.

Χ. Μπρουμίδης: Ετοιμοι να απαντήσουμε στις προκλήσεις

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, Χάρης Μπρουμίδης, δήλωσε σχετικά: «Σε ένα περιβάλλον αδιάκοπων κρίσεων και ασύμμετρων διεθνών πιέσεων, η Vodafone Ελλάδας, σήμερα, 30 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας της στη χώρα μας, είναι πιο έτοιμη από ποτέ να απαντήσει στις προκλήσεις της επόμενης ημέρας. Έχοντας ολοκληρώσει έναν ριζοσπαστικό μετασχηματισμό, που μας μεταμορφώνει από έναν τηλεπικοινωνιακό πάροχο σε μία εταιρεία τεχνολογίας, εξελισσόμαστε σε κορυφαία εταιρεία ICT και βάζουμε τη σφραγίδα μας στην ψηφιακή μετάβαση που επιχειρεί η Ελλάδα, ως αξιόπιστοι εταίροι και συνεργάτες των ελληνικών επιχειρήσεων, του δημόσιου τομέα και του κάθε πελάτη ξεχωριστά».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ