Νέα
  • ΓΔ: 1041.12 +1.01%
  • Τζίρος: 32,47 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

MIG: Εγκρίθηκε το megadeal για την πώληση της Vivartia στην CVC Capital

Μέγκα deal για την εξαγορά της Vivartia από την CVC Capital Partners
Μέγκα deal για την εξαγορά της Vivartia από την CVC Capital Partners

«Πράσινο φως» για το deal της πώλησης της Vivartia στο fund της CVC Capital Partners παρείχε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της MIG.

Υπέρ της συμφωνίας τάχθηκε σχεδόν το σύνολο των παριστάμενων μετόχων.

Με βάση τη συμφωνία το αμερικανικό θα καταβάλει κατά την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής 175 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 100% των μετοχών της Vivartia, εκ των οποίων τα περίπου 161,13 εκατ. ευρώ θα καταλήξουν στο ταμείο της MIG αναλογώντας στο 92,08% του μετοχικού κεφαλαίου που κατέχει σήμερα η εταιρεία συμμετοχών στην Vivartia. Παράλληλα, το CVC αναλαμβάνει το σύνολο του δανεισμού της Vivartia, ο οποίος ανέρχεται σε 425 εκατ. ευρώ περίπου.

Βάσει αυτού, η MIG πετυχαίνει αναδιάρθωση του δανεισμού της, καθώς τα επόμενα 3+1 χρόνια θα αποπληρώνει μόνο τους τόκους.

Το deal, που αποτιμάται στα 630 εκατ. ευρώ, αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος Μάρτη, αφού προηγηθεί και η έγκριση του από την ευρωπαϊκής αρχής Ανταγωνισμού.

Σημειώνεται πως η συμφωνία τελεί επίσης υπό την αίρεση της υπογραφής νέων ή τροποποιητικών δανειακών συμβάσεων με τις δανείστριες τράπεζες του ομίλου Vivartia και της συναίνεσης των δανειστριών τραπεζών ή άλλων τρίτων μερών στο πλαίσιο συμβατικών υποχρεώσεων των επιμέρους εταιρειών.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ