Νέα
  • ΓΔ: 1464.39 +0.45%
  • Τζίρος: 74,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι business του Δ. Καλλιτσάντση μετά την εποχή Ελλάκτωρ – Τα πρόσωπα-κλειδιά στην ομάδα του

Ο Δημήτρης Καλλιτσάντσης

Η ίδρυση, λειτουργία, εκμετάλλευση στην Ελλάδα, ξενοδοχείων, ξενώνων, θερινών διαμονών, τουριστικών περιπτέρων, μπάνγκαλοους και γενικά κάθε τύπου τουριστικών εγκαταστάσεων προστέθηκε τον περασμένο μήνα στον σκοπό της ΦΙΞ Αναπτυξιακής. Πρόκειται για μια εταιρεία που συστάθηκε προ τριμήνου, στο ΔΣ της οποίας βρίσκουμε τον πάλαι ποτέ ισχυρό άνδρα της Ελλάκτωρ, Δημήτρη Καλλιτσάντση μαζί με τον γιό του Πάρι.

Την τριάδα του board κλείνει ο Μιχάλης Κατούνας, επίσης παλαιό μέλος στο ΔΣ της Ελλάκτωρ και πρώην Deputy CEO της καταριανής επενδυτικής τράπεζας, Qinvest - από την οποία παραιτήθηκε το καλοκαίρι του 2021 – με πολύχρονο πέρασμα και από την Credit Suisse. 

Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, ύψους €2,7 εκατ., καταβλήθηκε από την Blend 4 Ventures Ltd, επιχείρηση με έδρα την Κύπρο.

►Διαβάστε επίσης: Θα «αγγίξει» τα €100 εκατ. ο τζίρος της JYSK Ελλάδας – Τα νέα καταστήματα

Σκοπός

Κύριος σκοπός της ΦΙΞ Αναπτυξιακή είναι η διαχείριση ακίνητης περιουσίας. Μεταξύ άλλων θα δραστηριοποιηθεί στην αγοραπωλησία οικοπέδων, κτιρίων κατοικιών και ιδιοκτησιών χρονομεριστικής μίσθωσης. Ακόμη θα παρέχει μεταξύ άλλων κατασκευαστικές εργασίες για οικιστικά και μη οικιστικά κτίρια καθώς και υπηρεσίες:

  • διαχείρισης ιδιοκτησιών χρονομεριστικής μίσθωσης και κτιρίων κατοικιών
  • εκμίσθωσης ή διαχείρισης ιδιόκτητων ή μισθωμένων ακινήτων
  • εκτίμησης ακινήτων
  • ενοικίασης μακράς διάρκειας για ακίνητα, δωμάτια σπιτιών και επιπλωμένα διαμερίσματα
  • μεσιτικού γραφείου

►Διαβάστε επίσης: Όμιλος Goody’s: Δημιουργεί ισχυρό σχήμα στην εστίαση – Που στοχεύει το σχέδιο συγχώνευσης

Blend Development

Θυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί προ διετίας η δημιουργία από την ίδια ομάδα της Blend Development. Όπως ανακοινώθηκε τον Ιούλιο, η Blend Development είναι η ιδιοκτήτρια και developer ενός έργου στο οποίο το EuSIF – το πρώτο ελληνικό fund με ενεργητικό €70 εκατ. που επενδύει σε projects ενέργειας και βιωσιμότητας - αποτελεί τον μεγαλύτερο επενδυτή. 

Πρόκειται για ένα παλαιό, εννεαόροφο κτίριο γραφείων του 1959, συνολικού εμβαδού 5.000 τ.μ. περίπου, στην Αθήνα, στη διασταύρωση των οδών Σταδίου και Εμμ. Μπενάκη, που προορίζεται να διαμορφωθεί σε μοντέρνο ξενοδοχείο 4*, φιλικό προς το περιβάλλον στοχεύοντας στην απόκτηση LEED Certificate.

Η επένδυση, συνολικής αξίας €25 εκατ., πραγματοποιήθηκε από την Sirec Energy, τον αποκλειστικό διαχειριστή του EuSIF που επενδύει αποκλειστικά στην Ελλάδα σε έργα περιβαλλοντικής αειφορίας και συγκεκριμένα σε έργα ενεργειακής εξοικονόμησης, παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και σε έργα κυκλικής οικονομίας.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ