Νέα
  • ΓΔ: 1273.33 -0.01%
  • Τζίρος: 81,54 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γιατί το Latsco Family Office αγόρασε το 4,2% της Trade Estates ΑΕΕΑΠ

Βασίλης Φουρλής, πρόεδρος ΔΣ του Ομίλου Fourlis

Εναρμονισμένη με τη στρατηγική της Trade Estates ΑΕΕΑΠ είναι η επένδυση της τάξης του €8 εκατ. στην οποία προχώρησε το Latsco Family Office αποκτώντας ποσοστό 4,2%.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να δούμε και κάποιες συνέργειες στο μέλλον, αν και βασικός προσδιοριστικός παράγοντας σε όποιες κινήσεις κάνει το Latsco Family Office είναι η αποκομιδή ικανοποιητικών αποδόσεων, στις οποίες ποντάρει με την είσοδο της Trade Estates στο Χ.Α.

Θυμίζουμε ότι, όπως είχε αναφέρει πριν από δύο εβδομάδες στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Fourlis Συμμετοχών, Βασίλης Φουρλής, βασική προτεραιότητα αποτελεί το IPO της Trade Estates ΑΕΕΑΠ.

Σύντομα θα υποβληθεί το ενημερωτικό δελτίο, ενώ η διαπραγμάτευση των μετοχών της Trade Estates αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

►Διαβάστε επίσης: Όμιλος Goody’s: Επιστροφή στα κέρδη και υψηλή διψήφια ανάπτυξη για το 2022

Το προφίλ της Trade Estates ΑΕΕΑΠ

Σημειώνεται ότι η εταιρεία στο τέλος του α' εξαμήνου είχε στην κατοχή της ακίνητα μικτής εκτιμώμενης αξίας (GAV) €330 εκατ. και καθαρή αξία ενεργητικού (NAV) €225,2 εκατ.

Επιπλέον, αποτελεί τη μοναδική εξειδικευμένη ΑΕΕΑΠ στην Ελλάδα, εστιάζοντας αποκλειστικά στον τομέα των  εμπορικών πάρκων και logistic centers, με το χαρτοφυλάκιό της να αριθμεί σήμερα 13 ακίνητα (11 στην Ελλάδα, 1 στη Σόφια Βουλγαρίας και 1 στη Λευκωσία Κύπρου).

Σε αυτό το πλαίσιο, η Trade Estates προσφέρει εξαιρετική έκθεση στις βελτιωμένες ελληνικές μακροοικονομικές συνθήκες, λόγω του προσανατολισμού της προς το λιανικό εμπόριο.

Η εταιρεία συνεχίζει την υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου αξίας μέσω αγορών και ανάπτυξης επιπλέον εμπορικών πάρκων και logistics.

Private placements

Στην ίδια τηλεδιάσκεψη ο επικεφαλής της Fourlis Holdings είχε παραδεχτεί ότι πραγματοποιούνται επαφές για πιθανά private placements μετοχών της Trade Estates ΑΕΕΑΠ πριν μπει στο χρηματιστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από το 4,2% που απόκτησε το Latsco Family Office, το υπόλοιπο μετοχικό κεφάλαιο της Trade Estates ΑΕΕΑΠ ανήκει κατά 83,9% στον Όμιλο Fourlis και κατά 11,9% στην Autohellas του Ομίλου Βασιλάκη.

►Διαβάστε επίσης: Τα σχέδια της Pepsico Hellas για τη φετινή χρονιά – «Έσπασε» το φράγμα των €200 εκατ. ο τζίρος το 2022

Στρατηγικής σημασίας κίνηση

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις, ο κ. Φουρλής δήλωσε ότι θεωρεί «στρατηγικής σημασίας τη συμμετοχή της Latsco Hellenic Holdings Sarl στην Trade Estates ΑΕΕΑΠ, τόσο λόγω της εκτενούς εμπειρίας του Latsco Family Office στην αγορά ακινήτων στην χώρα μας και διεθνώς, όσο και εν όψει της επικείμενης δημόσιας προσφοράς της Trade Estates ΑΕΕΑΠ και της εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η επιλογή του Latsco Family Office να επενδύσει μαζί μας στην Trade Estates ΑΕΕΑΠ, αποτελεί επιβεβαίωση για την ποιότητα των ακινήτων και τη στρατηγική της εταιρείας».

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Latsco Family Office, Δημήτρης Αφεντούλης ανέφερε ότι «τo Latsco Family Office, μέσω του επενδυτικού του βραχίονα Latsco Hellenic Holdings Sarl, συνεχίζει να επενδύει σε επιλεγμένους τομείς της ελληνικής οικονομίας και ειδικότερα σε εταιρείες που διαφοροποιούνται επιτυχημένα σε σχέση με τον ανταγωνισμό, διαμορφώνοντας ουσιαστικά την αγορά στην οποία δραστηριοποιούνται.»

Πρόσθεσε δε ότι «η επένδυση μας στην Trade Estates ΑΕΕΑΠ, η οποία αποτελεί συνέχεια άλλων επενδύσεων του Latsco Family Office στον ευρύτερο τομέα των ακινήτων, βασίζεται στην αναγνώριση της ποιότητας του χαρτοφυλακίου των ακινήτων και των συμβάσεων της εταιρείας και αντανακλά την πλήρη εμπιστοσύνη μας προς τον κ. Βασίλη Φουρλή και την διοίκηση της εταιρείας». 

Οι κινήσεις του Latsco Family Office

Το Latsco Family Office διαχειρίζεται τις επενδύσεις της οικογένειας της κ. Μαριάννας Ι. Λάτση στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το χαρτοφυλάκιο των επενδύσεων εκτείνεται σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που περιλαμβάνει τη ναυτιλία, την ενέργεια, τις κατασκευές, τις παραχωρήσεις, την ανάπτυξη και διαχείριση ακινήτων, την τεχνολογία και την παροχή υπηρεσιών σε πολλούς τομείς όπως ενδεικτικά, την ασφάλεια, την κυβερνοασφάλεια, τη ψυχαγωγία και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Μεταξύ των εταιρειών που έχει επενδύσει περιλαμβάνονται η ΓΕΚ Τέρνα, η Lamda Development (από την οποία έκανε έξοδο), η Dimand, το Phaistos Investment Fund, ο όμιλος Cordia, η Douleutaras, η Octane Management Consultants, η Obrela Security  Industries κ.ά.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ