Νέα
 • ΓΔ: 1280.11 +0.39%
 • Τζίρος: 64,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Titan: Στόχος για πωλήσεις 3 δισ. και κέρδη 3 ευρώ ανά μετοχή

Πηγή: Ομιλος ΤΙΤΑΝ

Την στρατηγική και τους αναπτυξιακούς στόχου που έχουν τεθεί έως το 2026, οι οποίοι θα διαμορφώσουν το μέλλον του και θα δημιουργήσουν μακροπρόθεσμα οικονομικά οφέλη για τους μετόχους,ανακοίνωσε ο Όμιλος Τιτάν, που διοργανώνει σήμερα investor Day.

Οι στόχοι του Ομίλου «Πράσινη ανάπτυξη και στρατηγική κατεύθυνση 2023-2026» 

 • Πωλήσεις €3 δισ.
 • Μέση Ετήσια αύξηση ΕΒΙΤDA άνω του 10%
 • Απόδοση του μέσου απασχολούμενου κεφαλαίου (ROACE) άνω του 12%
 • Βασικά κέρδη ανά μετοχή €3/μετοχή
 • Πιστοληπτική αξιολόγηση: όχι χαμηλότερη από BB+
 • Καθαρός δανεισμός προς EBITDA μεταξύ 1,5x και 2x
 • Διπλασιασμός των πωλήσεων τσιμέντου με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα* έως το 2026 και επίτευξη μείωσης των εκπομπών/τόνο τσιμεντοειδούς προϊόντος κατά περισσότερο από 18%** με στόχο τα 550Kg CO2/τόνο
 • Ψηφιοποίηση του 100% της παραγωγής τσιμέντου του Ομίλου και της εφοδιαστικής αλυσίδας έτοιμου σκυροδέματος.

«Με μεγάλη χαρά παρουσιάζουμε σήμερα την στρατηγική και τους στόχους για «πράσινη» ανάπτυξη για την περίοδο 2023-2026. Με βάση τα πρόσφατα εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα, θέτουμε τις στρατηγικές προτεραιότητες για περαιτέρω ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια, δεσμευόμενοι να γίνουμε ένας κορυφαίος προμηθευτής δομικών υλικών στις περιοχές που δραστηριοποιούμαστε, προσφέροντας μακροπρόθεσμη αξία στους συμ-μετόχους μας.» σημειώνει ο Marcel Cobuz, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής Ομίλου.

Ο Όμιλος βασίζει το λειτουργικό του μοντέλο σύμφωνα με αξιολόγηση επιδόσεων σε τοπικό επίπεδο και την γρήγορη υλοποίηση αποφάσεων. Ως εκ τούτου, ο Όμιλος θέτει τις στρατηγικές του προτεραιότητες για την επίτευξη πράσινης ανάπτυξης κατά την περίοδο 2023-2026 ως εξής:

 1. Ενδυνάμωση του Ομίλου μέσω ενίσχυσης της ισχυρής μας θέσης στις ΗΠΑ και την Ευρώπη: θα επικεντρωθούμε στη βελτιστοποίηση της απόδοσης υποδομών και συστημάτων logistics, στη διεύρυνση των πωλήσεων και στην ενίσχυση των λειτουργικών μοντέλων σκυροδέματος και αδρανών υλικών σε όλες τις αγορές.
 2. Επιτάχυνση της διάθεσης στην αγορά νέων «πράσινων» προϊόντων και άλλων τσιμεντοειδών υλικών: θα αναπτύξουμε συνεργασίες και δυνατότητες για να επιτύχουμε ηγετική θέση σε νέα υλικά και προϊόντα με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα, επενδύοντας σε δραστηριότητες προμήθειας και εμπορίας τσιμέντου με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα και παρεμφερών προϊόντων.
 3. Χρήση ψηφιακών και νέων τεχνολογιών: στόχος μας είναι να παραμείνουμε πρωτοπόροι στον ψηφιακό μετασχηματισμό της παραγωγικής διαδικασίας αλλά και να ενισχύσουμε τις δυνατότητές μας στην ανάπτυξη ενός λειτουργικού μοντέλου επόμενης γενιάς για τη βελτιστοποίηση της εξυπηρέτησης των πελατών, της αποδοτικότητας των πόρων και της παραγωγικότητας. Μέσω συνεχούς καινοτομίας, θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε τη δύναμη που μπορούν να προσφέρουν οι νέες βιομηχανικές τεχνολογίες.

Καθοδηγούμενοι από αυτές τις στρατηγικές προτεραιότητες, θέσαμε οικονομικούς και ποιοτικούς στόχους για την περίοδο 2023-2026, με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη και δημιουργία αξίας για όλους τους συμ-μετόχους.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
 • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
 • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ