Νέα
  • ΓΔ: 898.02 +0.47%
  • Τζίρος: 13,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τζακ Μα: Η Ant τον γκρέμισε από την κορυφή της λίστας με τους πιο πλούσιους Κινέζους

Τζακ Μα | Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Τζακ Μα, έπεσε από την κορυφή της λίστας με τους πιο πλούσιους Κινέζους. Αφορμή στάθηκε η Ant Group Co. και οι κινεζικές εποπτικές Αρχές, οι οποίες αν και είχαν καταλήξει σε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης για τη μετατροπή του fintech κολοσσού που δημιούργησε ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Alibaba, σε μια εταιρεία χρηματοοικονομικών συμμετοχών και την είσοδό της στο χρηματιστήριο, λίγες μόλις ημέρες αφότου είχε προγραμματίσει να πραγματοποιήσει την Αρχική της Δημόσια Προσφορά, ο ισχυρός άνδρας, διολίσθησε σε μία συνεχή αντιπαράθεση με την κυβέρνηση της Κίνας, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει από την πρώτη, στην τέταρτη θέση της λίστας με τους πιο πλούσιους Κινέζους.

Στην πρώτη θέση αναδείχθηκε ο Ζονγκ Σανσάν της εταιρείας Nongfu Spring, στη δεύτερη θέση ο Πόνι Μα της Tencent, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Κόλιν Χουάνγκ της εταιρείας Pinduoduo, σύμφωνα με την επικαιροποιημένη λίστα της Hurun Global Rich.

Ο πλουσιότερος Κινέζος οφείλει την αύξηση της προσωπικής του περιουσίας στην μεγάλη ενίσχυση της αξίας της μετοχής της εταιρείας νερών Nongfu Spring, όπως και της μετοχής της παρασκευάστριας εμβολίων Beijing Wantai Biological Pharmacy, την οποία επίσης ελέγχει.

Για δυο διαδοχικές χρονιές το 2019 και το 2020 ο Μα κατείχε τα πρωτεία.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ