Νέα
 • ΓΔ: 1420.28 -0.29%
 • Τζίρος: 114,63 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Premier Capital Ελλάς: Ανάπτυξη 37,5% και ρεκόρ κερδών στο 6μηνο για τα McDonald’s

Με άνοδο του τζίρου κατά 37,5% και τετραπλασιασμό της προ φόρων κερδοφορίας έκλεισε το α’ εξάμηνο για τα McDonald’s στην Ελλάδα, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα της περυσινής χρονιάς. Παράλληλα, εντός του α’ τριμήνου του 2024 η εταιρεία θα λειτουργήσει νέο κέντρο διανομής στη Μαγούλα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Premier Capital p.l.c. που διαχειρίζεται το ελληνικό δίκτυο καταστημάτων του αμερικανικού κολοσσού, το πρώτο μισό της τρέχουσας χρονιάς έκλεισε με πωλήσεις €47,13 εκατ. από €34,28 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2022.

Παρέμεινε μάλιστα η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά σε επίπεδο τζίρου από τις έξι ευρωπαϊκές που διαχειρίζεται, με διαφορά από την πρώτη, αλλά και σε σημαντική απόσταση από τις αγορές που την ακολουθούν, εμφανίζοντας μάλιστα τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης.

Τζίρος ανά χώρα

α’ εξάμηνο 2023 (σε €χιλ.)
Ρουμανία: 166.435 (+21,85%)
Ελλάδα: 47.131 (+37,5%)
Λιθουανία: 30.209 (+30,04%)
Λετονία: 20.772 (+24,31%)
Μάλτα: 19.675 (+36,13%)
Εσθονία: 18.746 (+31,3%) 

Συνολικά ο τζίρος του ομίλου ενισχύθηκε κατά 26,5%, αγγίζοντας τα €303 εκατ. ενώ τα κέρδη προ φόρων διατηρήθηκαν στα επίπεδα του περυσινού α’ εξαμήνου, στα €21,3 εκατ.

Με θετικό πρόσημο για τρίτη χρονιά

Παράλληλα, για τρίτο συνεχόμενο α’ εξάμηνο τα ελληνικά McDonald’s εμφάνισαν κέρδη και μάλιστα τα μεγαλύτερα για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Στο α’ εξάμηνο του 2023 ξεπέρασαν το €1,5 εκατ. από €394 χιλ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Επενδύσεις

Οι επενδύσεις της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε €3,543 εκατ. από €6,92 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2022. Από το 2011 που ανέλαβε ως Developmental Licencee της McDonald’s στην Ελλάδα, η Premier Capital Ελλάς έχει επενδύσει περισσότερα από €38,2 εκατ. για το άνοιγμα νέων εστιατορίων, την ανακαίνιση υφιστάμενων καθώς και την αναβάθμιση των υποδομών και της τεχνολογίας σε ολόκληρο το δίκτυό της.

Το τελευταίο νέο κατάστημα άνοιξε τον περασμένο Ιούνιο στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη, στην Π. Ράλλη και Νίκου Γκάτσου 2. Πρόκειται για το 30ο εστιατόριο McDonald’s που λειτουργεί η Premier Capital Ελλάς. Η επένδυση για το εστιατόριο ανήλθε σε €2,1 εκατ. και οδήγησε στη δημιουργία 55 νέων θέσεων εργασίας. Στο εστιατόριο λειτουργούν τρία διπλής όψης μηχανήματα αυτόματης συναλλαγής (kiosks), ενώ διαθέτει επίσης υπηρεσία εξυπηρέτησης στο τραπέζι (table service), χώρο στάθμευσης, 24ωρη υπηρεσία Drive Thru καθώς και υπηρεσία McDelivery. Επιπλέον, στο εστιατόριο είναι διαθέσιμη η νέα υπηρεσία παραγγελίας και πληρωμής από το κινητό (Mobile Order & Pay). 

Νέα καταστήματα

Η Premier Capital Ελλάς λειτουργεί 30 εστιατόρια McDonald’s στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα:

 • Αθήνα: 20
 • Θεσσαλονίκη 3
 • Ρόδος: 1
 • Κρήτη: 3
 • Λάρισα: 1
 • Ζάκυνθος: 1
 • Σαντορίνη: 1

Μέχρι το τέλος της χρονιάς αναμένεται να ανοίξουν δύο ακόμη καταστήματα. Το πρώτο θα ανοίξει στην  Πάτρα (εντός Νοεμβρίου πιθανότατα) και συγκεκριμένα στο κτίριο της πρώην Τράπεζας Πειραιώς, στην γωνία της Ρήγα Φεραίου με την Κολοκοτρώνη. Αξίζει να σημειωθεί ότι επιστρέφουν τα McDonald’s στην Πάτρα ύστερα από μια σχεδόν εικοσαετία, και μετά το κατάστημα που λειτούργησε στα Ψηλαλώνια για περίπου μία διετία. Το δεύτερο θα ανοίξει στο Χαϊδάρι, με τον πήχη της διοίκησης σε εύρος πενταετίας να ανεβαίνει στα 50 καταστήματα στη χώρα μας.

Δάνειο €5 εκατ. – Νέο ΔΣ

Στο α’ εξάμηνο του έτους η εταιρεία πήρε δάνειο από την Eurobank, ύψους 5 εκατ., διάρκειας 5 ετών και με επιτόκιο 3μηνο Euribor +2,5%.

Εξάλλου, το περασμένο καλοκαίρι εκλέχτηκε το νέο ΔΣ της εταιρείας - η θητεία του οποίου λήγει στις 26/7/2028 – όπου προστέθηκαν δύο μέλη, ο Peter Hill και ο Rodrick Muscat.

 • Carmelo Hili, πρόεδρος
 • Victor Tedesco, αντιπρόεδρος & CEO
 • Simona Mancinelli, CEO
 • Peter Hill, μέλος
 • Rodrick Muscat, μέλος
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

 • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
 • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ