Νέα
  • ΓΔ: 1406.46 +0.98%
  • Τζίρος: 22,75 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ten Brinke Hellas: Τα big projects του σήμερα και οι επενδύσεις 250 εκατ. ευρώ της επόμενης 2ετίας

Συνολικά 79 νέα projects, εγκεκριμένα από τη «μαμά» εταιρεία, έχει αυτή τη στιγμή στο pipeline της η Ten Brinke Hellasόπως ανέφερε στην «Ημερησία», ο Αντιπρόεδρος & CEO της εταιρείας, Φώτης Γιόφτσιος. 

Ο κ. Γιόφτσιος σημείωσε ότι περίπου το 30% των projects αφορά το οικιστικό κομμάτι, ίσως και λιγότερο. Οι εμπορικές αναπτύξεις είναι πολύ μεγαλύτερες και σε budget και σε τετραγωνικά.

Αναφορικά με τα μεγάλα εμπορικά projects σημείωσε ότι τον επόμενο μήνα θα γίνουν τα εγκαίνια του Grand Μασούτης στη Γλυφάδα, επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης. Το νέο κατάστημα θα είναι 2.200 τ.μ. επί συνολικής επιφάνειας 4.000 τ.μ., όπου θα φιλοξενηθούν ακόμη οικιστικό συγκρότημα και κατάστημα Max Stores.

Το μεγαλύτερο project

Για το νέο κατάστημα της ΑΒ Βασιλόπουλος στους Αγίους Αναργύρους τόνισε ότι πρόσφατα ξεκίνησαν οι εργασίες επειδή είχαν προκύψει διάφορα θέματα με την Αρχαιολογία και αναμένεται να παραδοθεί σε λειτουργία τον Ιούνιο του 2024.

Το νέο κατάστημα βρίσκεται επί της οδού Επτανήσου σε τριώροφο κτήριο, το οποίο θα αποτελείται από 640 τ.μ. ισόγειο, 665 τ.μ. πρώτου ορόφου και 295 τ.μ. πατάρι. Για την εξυπηρέτηση των πελατών του super market, θα υπάρχει υπόγειο parking 841 τ.μ.

Το μεγαλύτερο project που «τρέχει» η εταιρεία αυτή την περίοδο η εταιρεία αφορά το νέο παρασκευαστήριο έτοιμων γευμάτων για τον όμιλο Σκλαβενίτη. Πρόκειται για ένα ακίνητο 25.000 τ.μ. στη Μαγούλα, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί το καλοκαίρι του 2024. Εκεί θα παράγονται τα έτοιμα γεύματα της Σκλαβενίτης. Στο πατάρι θα είναι η παραγωγή και κάτω τα logistics.

Μεγάλο project logistics 60.000 τ.μ. στον Ασπρόπυργο

Επίσης η Ten Brinke Hellas ξεκινά ένα μεγάλο project logistics 60.000 τ.μ. στον Ασπρόπυργο για λογαριασμό ξένου ομίλου, το όνομα του οποίου δεν αποκάλυψε, προσθέτοντας ωστόσο ότι «την επόμενη τριετία θα έρθουν πολλοί και χρήστες και επενδυτές. Και στο hospitality και στο εμπορικό real estate».

Σύμφωνα με τον κ. Γιόφτσιο, ο τζίρος της εταιρείας φέτος αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ, ενώ οι επενδύσεις την επόμενη τριετία 2024-2025 θα είναι περίπου της τάξης των 250 εκατ. ευρώ.

►Διαβάστε επίσης: Δημητριακή: Αύξηση τζίρου 23,3% από το ράλι των τιμών στα σιτηρά - Τα δυο έργα που περιμένει από το RRF

«Η Ελλάδα ελκύει νέους παίκτες»

Γενικότερα για την αγορά ακινήτων στη χώρα μας υποστήριξε ότι «αυτή την στιγμή η στιγμή ελκύει νέους παίκτες σε όλες τις κατηγορίες του real estate. Εκτιμώ ότι τα επόμενα χρόνια θα έρθουν αυτοί που ξέρουν πολύ καλά το αντικείμενο, οι οποίοι μέχρι τώρα δεν κοιτούσαν την Ελλάδα.

Τώρα που η χώρα μας δημιουργεί ευκαιρίες γιατί να μην έρθουν όταν στις δικές τους χώρες αντιμετωπίζουν προβλήματα και υπάρχει πτώση στις αξίες των ακινήτων; Θα ανοίξει παράθυρο για να έρθουν και άλλοι που θα έχουν κάνει οι ίδιοι έρευνα αγοράς, μια μελέτη βιωσιμότητας για το ποια πόλη θα επιλέξουν, σε ποιους χρήστες στοχεύουν και σε τι ενοίκια».

Πρόσθεσε ότι «εμείς για την ώρα, πρέπει να βρίσκουμε μόνοι μας αυτούς που θα μας εξασφαλίσουν τα ενοίκιά μας, ή το πώς πρέπει να διαμορφώσω έναν χώρο ώστε να μπορεί ο ένοικος να πραγματοποιεί τον τζίρο που θέλει για να είναι βιώσιμος».

►Διαβάστε επίσης: Σούπερ μάρκετ: Αλλάζουν οι συνήθειες των καταναλωτών λόγω ακρίβειας - Τα χρυσά μετάλλια του πληθωρισμού και η στροφή στο online

«Μεγάλο μας αβαντάζ η ρευστότητα»

Για τις προκλήσεις που δημιουργεί και στην αγορά του real estate το παγκόσμιο περιβάλλον υψηλού πληθωρισμού και αυξημένων επιτοκίων, ο κ. Γιόφτσιος υπογράμμισε ότι «το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον δεν μας επηρεάζει ιδιαίτερα γιατί έχουμε ρευστότητα, που είναι το μεγάλο μας αβαντάζ. Μπορούμε να βλέπουμε ακίνητα που μπορεί για κάποιον άλλον να είναι απαγορευτικά, αλλά για εμάς δεν είναι».

Σε ερώτηση της «Ημερησίας» για το αν κάποια projects της εταιρείας γίνονται ακριβότερα σε σχέση με τον αρχικό προϋπολογισμό με αποτύπωμα και σε χαμηλότερα έσοδα, ο CEO της Ten Brinke Hellas δεν έδειξε να προβληματίζεται ιδιαίτερα.

«Αυτός που πρόλαβε και έκλεισε συμβόλαια πριν ξεσπάσει η κρίση είναι…μάγκας. Εγώ όμως χαίρομαι π.χ. για κάποιον πελάτη μου που είχε αγοράσει πριν ξεκινήσει η κατασκευή ενός έργου μας και πούλησε μετά αποκομίζοντας υπεραξίες. Χαίρομαι οι πελάτες μας να είναι ευχαριστημένοι» υπογράμμισε, ενώ πρόσθεσε:

«στο ένα ακίνητο θα κερδίσουμε λιγότερα, στο άλλο περισσότερα, δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν χάνουμε. Το θέμα είναι πόσα κερδίζουμε. Εμείς, επειδή ανήκουμε στους συντηρητικούς, δεν βάζουμε στόχο μόνο το κέρδος – το οποίο εννοείται ότι είναι απαραίτητο καθώς διαφορετικά δεν ξεκινούμε μία ανάπτυξη – αλλά αν το περιθώριο στο τέλος δεν είναι αυτό που στοχεύαμε για λόγους π.χ. αναπροσαρμογής των τιμών, δεν θα είναι μεγάλο πρόβλημα. Κάποιοι άλλοι πελάτες μας θα κληθούν να πληρώσουν υψηλότερες τιμές στα επόμενα έργα μας».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ