Νέα
  • ΓΔ: 1448.47 -0.19%
  • Τζίρος: 16,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lufthansa: Ζημιές - ρεκόρ 6,73 δισ. ευρώ το 2020

Lufthansa: Πραγματοποίησε πτήση άνω των 15 ωρών χωρίς ενδιάμεση στάση
Πηγή: AP

H Lufthansa μπορεί να μειώσει μόνιμα τον ενεργό στόλο αεροπλάνων της για να είναι πιο ευέλικτη μετά την πανδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με τη διοίκησή της που ανακοίνωσε ζημιές - ρεκόρ για το 2020. 

Ο όμιλος - που περιλαμβάνει την Austrian Airlines, τη Swiss και την Eurowings - μείωσε δραστικά τη δυναμικότητα του στόλου της για το 2021 καθώς συνεχίζεται η αποδιάρθρωση από την Covid-19, αλλά εξακολουθεί να ελπίζει σε μία ανάκαμψη το καλοκαίρι. 

«Εξετάζουμε αν θα παραμείνουν μόνιμα καθηλωμένα όλα τα αεροσκάφη που είναι παλαιότερα από 25 έτη», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Carsten Spohr, υποσχόμενος ότι το  2021 θα είναι «ένα έτος ανακατεύθυνσης και εκσυγχρονισμού» της εταιρείας. 

Οπως μεταδίδει το Reuters, η Lufthansa κατέγραψε καθαρές ζημιές 1,141 δισ. ευρώ το τέταρτο τρίμηνο του 2020 και ζημιές 1,29 δισ. ευρώ προ τόκων και φόρων (EBIT). Τα έσοδά της μειώθηκαν 71% στα 2,59 δισ. ευρώ. Για το σύνολο του 2020, ο όμιλος κατέγραψε καθαρές ζημιές 6,73 δισ. ευρώ και μειωμένα κατά 63% έσοδα στα 13,59 δισ. ευρώ. 

Η αεροπορική εταιρεία, η οποία στηρίχθηκε από τη γερμανική κυβέρνηση με 9 δισ. ευρώ τον περασμένο Ιούνιο, ανέφερε ότι θα λειτουργεί με το 40-50% της προ κρίσης δυναμικότητάς της φέτος έναντι 40-60% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη. 

Αύξηση των ταξιδιών μόλις χαλαρώσουν οι περιορισμοί

Τα καλοκαιρινά ταξίδια, ωστόσο, θα αυξηθούν γρήγορα μόλις χαλαρώσουν οι περιορισμοί, είπε ο Spohr, προσθέτοντας ότι ο όμιλος είναι έτοιμος να υλοποιήσει το 70% του χρονοδιαγράμματος πτήσεων του βραχυπρόθεσμα. 

Η Lufthansa έχει αναφερθεί σε σχέδια μείωσης του συνολικού στόλου της σε 650 αεροπλάνα το 2023, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για πιθανές περαιτέρω αποσύρσεις αεροσκαφών ή μία πιθανή αντικατάστασή τους με νεότερα που είναι λιγότερο ενεργοβόρα. 

Το καθαρό χρέος της εταιρείας αυξήθηκε στα 9,9 δισ. ευρώ στο τέλος του 2021 από 6,7 δισ. ευρώ ένα χρόνο πριν, ενώ η συνολική ρευστότητά της ανερχόταν στα 10,6 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 5,7 δισ. ευρώ αφορούν στο πακέτο βοήθειας της κυβέρνησης που δεν έχει χρησιμοποιηθεί. 

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ