Νέα
  • ΓΔ: 1420.28 -0.29%
  • Τζίρος: 114,63 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Folli Follie: Η παλινωδία με τη μη αποδέσμευση των ακινήτων απειλεί την εταιρεία με κατάρρευση

Για συνέχιση της…παλινωδίας, η οποία αφορά στη μη αποδέσμευση ακινήτων της Folli Follie συνολικής αξίας €28-€29 εκατ. αλλά και μετρητών της τάξης των €3 εκατ. έκανε λόγο χθες ο Γιώργος Σάμιος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Υπογράμμισε δε με έμφαση ότι «χωρίς την αποδέσμευση αυτών των περιουσιακών στοιχείων, οι νέες εταιρείες που έχουν συσταθεί, δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν για πάνω από ένα εξάμηνο».

Σύμφωνα με τον κ. Σάμιο, η δεσμευμένη περιουσία οδηγεί σε απαξίωση της, τα κτίρια έχουν προβλήματα, ενώ υπάρχει και αδυναμία εφαρμογής οικονομικού προγραμματισμού.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «προσπαθήσαμε να μετακομίσουμε σε μικρότερο χώρο και να νοικιάσουμε το σημερινό που είναι η έδρα μας. Αλλά ποιος να ενδιαφερθεί αν ξέρει ότι μπορεί το ακίνητο να δημευθεί κάποια στιγμή;».

Η διοίκηση ουσιαστικά ζητούν να αποδεσμευθούν τα ακίνητα και να πάνε στους βασικούς εξυπηρετηθέντες, δηλαδή τους πιστωτές. «Όσο η περιουσία παραμένει δεσμευμένη, δεν κερδίζει κανείς».

Εφερε εις πέρας το έργο εξυγίανσης

Ο CEO της εταιρείας υπογράμμισε ακόμη ότι [η προσωρινή διοίκηση που τοποθετήθηκε στη Folli Follie πριν από περίπου πέντε χρόνια, έφερε εις πέρας το δύσκολο έργο εξυγίανσης, ένα μοναδικό project σε… διαγαλαξιακό επίπεδο».

Σημείωσε δε ότι το ελληνικό κράτος με τη λειτουργία της επιχείρησης την τελευταία πενταετία έχει ωφεληθεί γύρω στα €120-€150 εκατ. από πληρωμές φόρων, ΕΦΚΑ και μισθοδοσίας σε χιλιάδες οικογένειες που δεν βγήκαν στην ανεργία. Παράλληλα αρκετοί συνεργάτες και προμηθευτές ζουν χάρη στη συνέχιση της λειτουργίας της Folli Follie.

Η διοίκηση υπό τον κ Σάμιο ανέλαβε την εταιρεία με 41 brands λιγότερα, ενώ πρόσφατα προστέθηκε στον κατάλογο και η Nike, εταιρεία η οποία ήταν η σημαντικότερη για τον όμιλο μιας και έδινε περί τα €5 εκατ. σε τζίρο.

Επίσης είχε «κόκκινο» ΑΦΜ, αντιμετώπιζε εχθρότητα από τράπεζες και δημόσιο (εφορίες) και δεν υπήρχαν προϊόντα για να κάνει τζίρο. Και στη συνέχεια προστέθηκε και ένας «μποναμάς» €12 εκατ. από φορολογικό έλεγχο χρήσεων της... παλιάς εποχής.

Αναδιάρθρωση δικτύου

Η διοίκηση της Folli Follie Group υπό τον κ. Σάμιο, συνέχισε και τη φετινή χρονιά την αναδιάρθρωση του δικτύου, κλείνοντας κάποια ζημιογόνα σημεία πώλησης (π.χ. Θεσσαλονίκη, Χαλάνδρι, Λάρισα, Λαμία) ενώ άνοιξαν κάποια νέα (Jack & Jones, Juicy Couture και Folli Follie). Ενώ τα προηγούμενα χρόνια η εταιρεία έδινε έμφαση στη δημιουργία τζίρου αφήνοντας σε δεύτερο πλάνο τα κέρδη, πλέον εξετάζει συνδυαστικά να έχουν καλές επιδόσεις και στα δύο μεγέθη.

Σήμερα το δίκτυο αριθμεί 68 καταστήματα, εκ των οποίων τα 48 στην Ελλάδα και τα υπόλοιπα σε Βουλγαρία, Ρουμανία και Κύπρο.

Το 2023 αναμένεται να κλείσει με έναν τζίρο πάνω από τα €30 εκατ., χαμηλότερο σε σχέση με πέρυσι λόγω της απώλειας της Nike. Ο τομέας των cosmetics πάει αρκετά καλά, ωστόσο αυτός της μόδας εμφανίζει προβλήματα, λόγω και των οικονομικών δυσχερειών, αφού κάποιες παραγγελίες χρειάζονται μετρητά για να γίνουν ελλείψει εγγυητικών, χρήματα όμως τα οποία πολλές φορές προτιμώνται να δίνονται για πληρωμές σε προσωπικό, εφορίες και άλλες υποχρεώσεις της εταιρείας. «Με αυτόν τον τρόπο όμως», όπως τόνισε ο κ. Σάμιος, «χάνουμε αγορές». Και καταναλωτές και προμηθευτές. Πάντως η εταιρεία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο για να κλείσει συμφωνία με ευρωπαϊκή πολυεθνική που δραστηριοποιείται στον τομέα της ένδυσης.

Η νέα εταιρεία

Σημειώνεται ότι από τις 23 Νοεμβρίου η νέα εταιρεία που έχει συσταθεί και στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι των ομολογιούχων, θα χαράξει τα επόμενα βήματα.

Στο ΔΣ της FF OPSCO συμμετέχουν ο Γιώργες Σάμιος ως διευθύνων σύμβουλος, ο Θεμιστοκλής Καλαποθαράκος ως πρόεδρος και ο Γερμανός Cornelius Daniels ως μέλος του ΔΣ, αλλά ουσιαστικά ο άνθρωπος-κλειδί της εταιρείας,

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ