Νέα
  • ΓΔ: 1433.37 +0.74%
  • Τζίρος: 85,97 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Potpan: Deal με Synergia Hellenic Fund IV για επιστροφή στα κέρδη – Τι περιλαμβάνει η συμφωνία

Παρά την, μικρή έστω, άνοδο του τζίρου (+3,67%, στα €13,37 εκατ.), οι αυξήσεις στις τιμές των πρώτων υλών, μεγέθυναν το ζημιογόνο αποτέλεσμα της Potpan πέρυσι, το οποίο διαμορφώθηκε σε €1,376 εκατ. από ζημιές €958 χιλ. το 2021.

Οι αγορές των εμπορευμάτων, πρώτων και βοηθητικών υλών και υλικών συσκευασίας έφτασαν το ποσό των € 7.641.266,99 και παρουσίασαν αύξηση κατά 5,08%.

Τα έξοδα (οργανικά και μη) ανήλθαν σε €7,73 εκατ. εμφανίζοντας αύξηση κατά 3,59% περίπου. Τα έξοδα διοικητικής λειτουργίας ανήλθαν σε €833 χιλ. από €1,096 εκατ. το 2021. Τα έξοδα λειτουργίας διαθέσεως ανήλθαν σε €3,074 εκατ., έναντι €2,91 εκατ. την αμέσως προηγούμενη χρήση.

Τα ίδια κεφάλαια μειώθηκαν σημαντικά και διαμορφώθηκαν στο τέλος της περασμένης χρονιάς σε €852,36 χιλ. από €2,264 εκατ. μία χρονιά πριν.

Γενικότερα την προηγούμενη διετία η εταιρεία εμφάνισε αρνητικά αποτελέσματα, τα οποία η διοίκηση αποδίδει στην ραγδαία αύξηση στις τιμές πρώτων υλών και ενέργειας. Με βάση αυτά τα δεδομένα η εταιρεία έχει επαναπροσδιορίσει την τιμολογιακή πολιτική της και δρομολόγησε μείωση λειτουργικών δαπανών με συγκεκριμένες ενέργειες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το τέλος του 2022 και τα αποτελέσματα τους φαίνεται αν θα επιβεβαιωθούν τη φετινή χρονιά.

Στρατηγική συμφωνία

Παράλληλα στις 23 Ιουλίου 2023 προχώρησε σε στρατηγική συμφωνία με την Hellenic Capital Partners Α.Ε.Δ.Α.Κ.Ε.Σ. για 5ετές δεσμευτικό επιχειρηματικό αναπτυξιακό πλάνο. Όπως αναφέρεται στις χρηματοοικονομικές καταστάσεις, «σκοπός της συμφωνίας είναι η ενδυνάμωση του κεφαλαίου κίνησης, η υλοποίηση επιχειρηματικού πλάνου και η αντιμετώπιση του συνεχώς μεταβαλλόμενου επιχειρηματικού περιβάλλοντος, έχοντας υποστήριξη από έναν στρατηγικό επενδυτή που πιστεύει στο όραμα της διοίκησης και στην περαιτέρω ανάπτυξή της».

Η συγκεκριμένη συμφωνία προβλέπει συνολική επένδυση €6,65 εκατ. με μορφή Μετατρέψιμων Ομολογιών.

Ειδικότερα, η Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας τον περασμένο Ιούλιο προχώρησε στην έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου €6,65 εκατ. σε διαφορετικές σειρές έκδοσης και με ημερομηνία λήξης την 31.12.2027. Την κάλυψη της Α’ Σειράς και α’ Σειρών του Ομολογιακού Δανείου ανέλαβε η Hellenic Capital Partners ενεργούσα υπό την ιδιότητά της ως διαχειρίστριας εταιρείας και στο όνομα και για λογαριασμό του αμοιβαίου κεφαλαίου Synergia Hellenic Fund IV και των μεριδιούχων του.

Η εταιρεία αυτή ανέλαβε τις Ομολογίες της Α’ Σειράς ποσού €3,5 εκατ. και λόγω συμψηφισμού όσον αφορά τις Ομολογίες της Σειράς α’ μέχρι ποσού €1,15 εκατ.

Η έκδοση της Β’ Σειράς του Δανείου και περαιτέρω Β’ Σειρών και η έγκριση της κάλυψης τους θα πραγματοποιηθεί με μεταγενέστερη απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις σύμφωνα με το επενδυτικό πρόγραμμα.

CEO του Synergia Hellenic Fund IV είναι ο Σπύρος Παπαδάτος, έχοντας δίπλα του τους partners, Μαρία Σαρρή και Νικόλα Γκιούρα.

Εγκαταστάσεις

Θυμίζουμε ότι η εταιρεία, η οποία πέρυσι απασχόλησε κατά μέσο όρο 217 άτομα, έχει την έδρα της στο Βαθύ Αυλίδος. Επί του ακινήτου ιδιοκτησίας της εταιρείας, εμβαδού 3.193,53 τ.μ., υπάρχουν προσημειώσεις €1,308 εκατ., για την εξασφάλιση τραπεζικών υποχρεώσεων.

Επίσης η Potpan διαθέτει αποθηκευτικό χώρος στο Χαϊδάρι (Λ. Αθηνών 374) και δύο υποκαταστήματα: στο Κορωπί (Θέση Καρέλλας 2χλμ Λεωφόρος Παιανίας Μαρκοπούλου) και στο Περιστέρι (Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 138).

Στο πελατολόγιό της περιλαμβάνονται κυρίως εταιρείες από τον τομέα της εστίασης και του τουρισμού, ενώ τροφοδοτεί με γεύματα μονάδες υγείας και σχολεία. Ενδεικτικά κάποιοι από τις πελάτες της είναι οι Superfast Ferries, IKEA, My market, L’Artigiano, Όμιλος Ιατρικού, Γρηγόρης, ΑΒ Βασιλόπουλος, Dominos’s, Unilever κ.ά.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ