Νέα
  • ΓΔ: 875.76 -2.61%
  • Τζίρος: 68,47 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Tesla: Ποιος δισεκατομμυριούχος πούλησε 1,8 εκατ. μετοχές της - Τι βλέπει για τη μετοχή

Tesla / Πηγή: AP
Tesla / Πηγή: AP

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής, Ron Baron, επενδύει στην αυτοκινητοβιομηχανία Tesla εδώ και αρκετά χρόνια και παρόλο που αποφάσισε να πουλήσει 1,8 εκατ. μετοχές, εξακολουθεί να προβλέπει ότι η μετοχή θα τριπλασιάσει την αξία της και θα φτάσει τα 2.000 δολάρια τα επόμενα 10 χρόνια. «Τους τελευταίους έξι μήνες, έχουμε πουλήσει περίπου 1,8 εκατομμύρια από τις 8 εκατομμύρια μετοχές που είχαμε συνολικά στην κατοχή μας. Έχουμε ακόμη το 75% των αποθεμάτων μας, στην πραγματικότητα, διατηρούμε περισσότερο από το 75% » δηλώνει ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής. «Ωστόσο, η πώληση κάθε μετοχής ήταν μια επώδυνη διαδικασία» προσθέτει.

Μέχρι στιγμής η μετοχή της Tesla έχει ενισχυθεί πάνω από 400% και αν η πρόβλεψη του Μπάρον, ότι οι πωλήσεις της θα αυξηθούν σε ετήσια βάση κατά 50%, επαληθευτούν, τότε σίγουρα υπάρχει ακόμα μεγαλύτερο περιθώριο ανόδου.

Πρόσφατα, η Baron Capital προχώρησε στην αγορά περισσότερων από 1,2 εκατ. μετοχών της Cruise έναντι 10 εκατ. δολαρίων, πρόκειται για μια αυτόνομη εταιρεία οχημάτων που ανήκει στην πλειοψηφία της General Motors.

Ο Baron κατείχε περισσότερες από 6,1 εκατ. μετοχές μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, με ένα μέσο κόστος περίπου 42,34 δολάρια ανά μετοχή, εκ των οποίων περίπου 1,2 εκατ. πωλήθηκαν από 400 έως 900 δολάρια ανά μετοχή.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ron Baron δήλωσε πως θα κρατήσει τις εναπομείνασες μετοχές.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ