Νέα
  • ΓΔ: 1420.4 +1.96%
  • Τζίρος: 97,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το Mastercard Fintech Forum επιστρέφει: Υποβολή αιτήσεων για τον διαγωνισμό του 2024

Για 2η συνεχή χρονιά η Mastercard φιλοξενεί στην Αθήνα το Mastercard Fintech Forum και προσκαλεί fintechs από την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης να διαγωνιστούν και να διεκδικήσουν τη θέση τους στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τον Ιούνιο του 2024, στο Βερολίνο που δίνει το εισιτήριο για το StartPath, το παγκόσμιο πρόγραμμα της Mastercard για νεοφυείς επιχειρήσεις.

Οι συμμετοχές έχουν ήδη ανοίξει και οι ενδιαφερόμενες εταιρείες μπορούν να καταθέσουν τη συμμετοχή τους στην πλατφόρμα, μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου 2024.

Το Mastercard Fintech Forum θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον Φεβρουάριο του 2024 και αποτελεί μία πρωτοβουλία που εστιάζει στη στήριξη των νεοσύστατων επιχειρήσεων, φέρνοντας κοντά στελέχη του χρηματοοικονομικού κλάδου, fintech επιχειρήσεις, επενδυτές και εταιρείες επιχειρηματικού κεφαλαίου με στόχο να πυροδοτήσει συζητήσεις για τις νέες τάσεις του fintech οικοσυστήματος καθώς και γόνιμες μελλοντικές συνεργασίες. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης οι συμμετέχουσες νεοσύστατες επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το επιχειρηματικό τους πλάνο, εστιάζοντας στην καινοτομία της ιδέας τους και παράλληλα να δικτυωθούν με Επενδυτές, Venture Capitals και επιχειρηματίες του κλάδου των Τραπεζών.

Οι δύο εταιρείες που θα επιλεχθούν από τους κριτές και το κοινό, θα κερδίσουν το εισιτήριο για την κύρια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο και θα συγκεντρώσει τους νικητές των επιμέρους περιφερειακών εκδηλώσεων, διεκδικώντας μία θέση στην τελική φάση επιλογής του Mastercard StartPath.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η εταιρεία Kipp από το Ισραήλ, που αναδείχτηκε ως νικήτρια στον περσινό διαγωνισμό της Αθήνας, κατέκτησε την πρώτη θέση στην τελική φάση του διαγωνισμού, που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο το 2023.

Πέρα από το διαγωνιστικό κομμάτι, στο Mastercard Fintech Forum της Αθήνας θα παρευρεθούν ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων, υψηλόβαθμα διεθνή στελεχή της Μastercard, επενδυτές, επιχειρηματίες και ηγέτες των κλάδων της καινοτομίας, των Venture Capitals και των εταιριών τεχνολογίας καθώς επίσης και τραπεζικούς εκπροσώπους από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, Βόρεια Μακεδονία, Κόσοβο και το Ισραήλ. Πρόκειται για μία ευκαιρία δικτύωσης που βοηθάει τις νεοφυείς fintechs να αποκτήσουν πρόσβαση σε στρατηγικές συνεργασίες, ευκαιρίες συν-καινοτομίας και συμμετοχή στο παγκόσμιο δίκτυο της Mastercard.

Ο Παναγιώτης Πολύδωρος, Country Manager της Mastercard για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, δήλωσε: «Στη Mastercard, θέλουμε να αναδεικνύουμε την καινοτομία σε κάθε πτυχή των δραστηριοτήτων μας. Το οικοσύστημα των νεοφυών fintech επιχειρήσεων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη έχει παρουσιάσει άνθιση και πραγματικά αισθανόμαστε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση που στεκόμαστε αρωγοί στην ανάπτυξη των νεοσύστατων επιχειρήσεων, προσφέροντάς τους ουσιαστικές ευκαιρίες για εξέλιξη. Θέλω να ενθαρρύνω κάθε fintech να συμμετάσχει στο Athens Fintech Forum, να μοιραστεί τις προτάσεις της και να συμβάλει στην ανάδειξη καινοτόμων ιδεών και τεχνολογιών που θα διαμορφώσουν το μέλλον του κλάδου των fintech.»

Οι αιτήσεις για συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι ανοιχτές σε fintechs από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, Βόρεια Μακεδονία, Κόσοβο και το Ισραήλ, ενώ η πρόσβαση στην εκδήλωση θα γίνεται μόνο με πρόσκληση.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ