Νέα
 • ΓΔ: 1406.91 -2.24%
 • Τζίρος: 135,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υπερταμείο: Η Ηρώ Χατζηγεωργίου νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΤΑΔ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Υπερταμείου ορίζει ως νέα Διευθύνουσα Σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου  (ΕΤΑΔ) Α.Ε. την κα Ηρώ Χατζηγεωργίου και ως νέα μέλη Δ.Σ. την κα Μαρία Ιωαννίδου και την κα Μάρθα Καββαθά.  

Η Ηρώ Χατζηγεωργίου είναι στέλεχος με πλούσια εγχώρια και διεθνή εμπειρία σε νευραλγικούς ρόλους στον τομέα  των επενδύσεων σε real estate ως στέλεχος πολύ σημαντικών εταιρειών του χώρου. Η πολύτιμη αυτή εμπειρία της  θα δώσει καθοριστική ώθηση στην αποστολή της ΕΤΑΔ για τη διαχείριση και αξιοποίηση της ιδιωτικής ακίνητης  περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου.  

Ο CEO του Υπερταμείου Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης δήλωσε σχετικά: «Καλωσορίζουμε την Ηρώ Χατζηγεωργίου στην  “οικογένεια” του Υπερταμείου. Η εξειδίκευση, η εμπειρία και οι ικανότητές της θα ενισχύσουν αποφασιστικά τη  στρατηγική μας για τη μεγιστοποίηση της αξίας και την όσο το δυνατόν αποδοτικότερη διαχείριση του  χαρτοφυλακίου της ΕΤΑΔ. Ταυτόχρονα θα προσδώσει τον έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα που έχει ανάγκη η  εταιρεία για να υλοποιήσει το στρατηγικής σημασίας έργο της. Το Υπερταμείο, από τη θέση του μοναδικού  μετόχου, θα συμβάλει με όλα τα μέσα στην επίτευξη της αποστολής της κα Χατζηγεωργίου. Παράλληλα  υποδεχόμαστε ως νέα μέλη του Δ.Σ. της ΕΤΑΔ τις κκ. Μαρία Ιωαννίδου και Μάρθα Καββαθά, των οποίων η  εμπειρία σε μια σειρά τομείς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα θα εμπλουτίσει σημαντικά τις δυνατότητες της  εταιρείας να διαχειριστεί αποτελεσματικότερα ένα πλήθος θεμάτων και τομέων της δραστηριότητάς της». 

Ο κ. Δημητριάδης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ. Παναγιώτη Μπαλωμένο, Εντεταλμένο Σύμβουλο και Εκτελεστικό  Μέλος του Δ.Σ., ο οποίος εκτελούσε -μεταβατικά- χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου με θετικά αποτελέσματα και  ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει τη θέση του αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας. 

Η νέα σύνθεση του ΔΣ της ΕΤΑΔ μαζί με τα νέα μέλη είναι η ακόλουθη: 

 • Γρηγόριος Αναστασιάδης, Πρόεδρος Δ.Σ., Μη Εκτελεστικό μέλος 
 • Ηρώ Χατζηγεωργίου, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος 
 • Παναγιώτης Μπαλωμένος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Εντεταλμένος Σύμβουλος, Εκτελεστικό  Μέλος
 • Άννα Σαΐπη, Μη Εκτελεστικό Μέλος  
 • Θεόδωρος Γκλαβάς, Μη Εκτελεστικό Μέλος 
 • Σπυρίδων Ρουβάς, Μη Εκτελεστικό Μέλος 
 • Μαρία Ιωαννίδου, Μη Εκτελεστικό Μέλος 
 • Μάρθα Καββαθά, Μη Εκτελεστικό Μέλος 

Ηρώ Χατζηγεωργίου / Σύντομο Βιογραφικό 

Η Ηρώ Χατζηγεωργίου έχει διαγράψει μια αξιοσημείωτη σταδιοδρομία αρκετών ετών έχοντας πλούσια εμπειρία  στον κλάδο των επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία. Πρωτοστάτησε στο σχεδιασμό στρατηγικής μεγάλων  αναπτυξιακών έργων και επενδύσεων και η πορεία της χαρακτηρίζεται από σημαντικούς ρόλους σε  αναγνωρισμένους οργανισμούς όπως οι Noval Property ΑΕΕΑΠ, Lamda Development S.A., Goldman Sachs International, The Arts Team @ RHWL (Aedas), Ελληνική Τεχνοδομική Α.Ε.. Είναι κάτοχος πτυχίου Αρχιτεκτονικής  (BArch) από το Πανεπιστήμιο Cornell, με πλήρη υποτροφία International Students and Scholars Award, και MBA από το INSEAD.  

Μαρία Ιωαννίδου / Σύντομο Βιογραφικό  

Η Μαρία Ιωαννίδου είναι CEO και Country Manager στα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών, εταιρεία 100%  θυγατρική του Ελβετικού ομίλου AVOLTA. Διαθέτει πτυχίο Χημικού Μηχανικού από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο  Θεσσαλονίκης, καθώς και MBA από το ALBA. Έχει εργαστεί επί 16 χρόνια στην Alpha Bank ξεκινώντας από το  dealing room και αναλαμβάνοντας στη συνέχεια υψηλόβαθμες θέσεις σε διάφορα τμήματα της τράπεζας όπως στο  treasury, corporate banking αλλά και στα Κοινοπρακτικά δάνεια και στο wholesale banking. Το 2013 ανέλαβε το  ρόλο της CFO στη νεαποκτηθείσα από την AVOLTA (τότε DUFRY), Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών (ΚΑΕ). Τ0  2019 αποχώρησε από την ΚΑΕ για να αναλάβει χρέη CFO στη DIMAND ενώ το 2022 μετά την εισαγωγή της  εταιρείας στο χρηματιστήριο, ανέλαβε το ρόλο της Chief Business Development Officer στην Εταιρεία. Το 2023  επέστρεψε στην Καταστήματα Αφορολογήτων ειδών ως CEO αποδεχόμενη την πρόσκληση της Διοίκησης του  Ομίλου Avolta να υποστηρίξει τον όμιλο στην νέα εποχή που ξεκίνησε μετά την εξαγορά και της Autogrill, και στο  όραμά της Εταιρείας να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια ολοκληρωμένη εμπειρία ταξιδιού με υπηρεσίες τόσο στο  travel retail όσο και στο F&B. 

Μάρθα Καββαθά / Σύντομο Βιογραφικό 

Η Μάρθα Καββαθά είναι κάτοχος πτυχίου νομικής από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού  Πανεπιστημίου Αθηνών (2004) και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στο εμπορικό δίκαιο (DEA - 2005) και 

διδακτορικού διπλώματος (2009) στο δίκαιο του ανταγωνισμού από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Paris I – Panthéon Sorbonne. Διαθέτει πολυετή εμπειρία ως νομική σύμβουλος σε θεσμικούς, κρατικούς και ευρωπαϊκούς  φορείς, παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες στη διαχείριση δημόσιας περιουσίας, σε θέματα  αποκρατικοποιήσεων και εποπτείας χρηματοπιστωτικού συστήματος. Έχει εξειδίκευση στο εποπτικό δίκαιο καθώς  και στο δίκαιο του ανταγωνισμού και έχει διατελέσει αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού (2012- 2017). 

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

 • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
 • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ