Νέα
  • ΓΔ: 900.65 -0.31%
  • Τζίρος: 57,59 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

IKEA: Σκέψεις για αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων - Τι αποκάλυψε ο CEO

ikea
Πηγή: Associated Press

O CEO της Ingka Group, μητρική της πασίγνωστης εταιρίας επίπλων ΙΚΕΑ, δήλωσε στο BBC ότι οι παγκόσμιες εμπορικές ανακατατάξεις θα οδηγήσουν σε άνοδο των τιμών.

Ο Jesper Brodin, αποκάλυψε ότι οι πολλοί δασμοί που υφίστανται σε πολλές χώρες αναγκάζουν τη ΙΚΕΑ να αναθεωρήσει την τιμολογιακή της πολιτική, κάτι που σίγουρα δεν ωφελεί σε κανένα σημείο τους καταναλωτές.

Πολλές χώρες, έχουν ψηφίσει φόρους επί συγκεκριμένων προϊόντων που εξάγονται προς ή εισάγονται από μία χώρα, δημιουργώντας ένα οικονομικό εμπόδιο στο ελεύθερο εμπόριο τους. 

«Η κατάσταση αυτή μάς οδηγεί στην αύξηση του κόστους ενός προϊόντος και σίγουρα υπάρχει μεγάλος σκεπτικισμός για το τι θα συμβεί στο μέλλον, όχι μόνο στην Ινδία, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο», σχολίασε ο Brodin.

Επιταχύνει τη μετάβαση σε ανακυκλωμένο πολυεστέρα

Tο 2019 η ΙΚΕΑ ανακοίνωσε την πρωτοβουλία της για μετάβαση από τη χρήση πρωτογενή πολυεστέρα στη χρήση ανακυκλωμένου πολυεστέρα, στα υφασμάτινα προϊόντα της, έως το τέλος του 2020.

Η αντικατάσταση όλου του πρωτογενούς πολυεστέρα με ανακυκλωμένο πολυεστέρα είναι ένα σημαντικό βήμα προς την πλήρη μετάβαση σε μία κυκλική επιχειρηματική δραστηριότητα και στην επίτευξη του στόχου για χρήση μόνο ανακυκλωμένων ή ανανεώσιμων υλικών μέχρι το 2030. Έχοντας πετύχει τον στόχο κατά 90%  για τα υφασμάτινα προϊόντα το 2020, η ΙΚΕΑ θα επιταχύνει τη μετάβαση προς τον στόχο της αποκλειστικής χρήσης ανακυκλωμένου πολυεστέρα σε όλα τα προϊόντα της.   

Στο τέλος του 2020, η ΙΚΕΑ έκανε τη μετάβαση από περίπου 100.000 μετρικούς τόνους πρωτογενούς πολυεστέρα σε ανακυκλωμένο πολυεστέρα στα υφασμάτινα προϊόντα της. Τα μεγέθη αυτά, τοποθέτησαν την ΙΚΕΑ μεταξύ των ηγετών της βιομηχανίας στη μετάβαση από πρωτογενή σε ανακυκλωμένο πολυεστέρα, από άποψη όγκου. 

«Γνωρίζαμε πως η λήξη χρήσης του πρωτογενή πολυεστέρα στα υφάσματα μέχρι το 2020, ήταν μία μεγάλη φιλοδοξία. Αν και δεν το έχουμε πετύχει στο 100% ακόμα, έχουμε καταφέρει να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας, εστιάζοντας τις προσπάθειές μας στα προϊόντα όπου η μετάβαση αυτή έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο», είπε ο Nils Månsson, Material & Innovation Deployment Leader στην IKEA Σουηδίας.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ