Νέα
  • ΓΔ: 1420.4 +1.96%
  • Τζίρος: 97,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Worldline Greece: Ολοκλήρωση υποβολής της δήλωσης συμμόρφωσης προς την ΑΑΔΕ

Η Worldline Greece, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες αποδοχής και εκκαθάρισης συναλλαγών με κάρτες στην Ελλάδα, υποστηρίζει δυναμικά τις επιχειρήσεις στη διαδικασία διασύνδεσης των POS με τα ταμειακά τους συστήματα και έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία υποβολής της δήλωσης συμμόρφωσης προς την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με την οποία βρίσκεται σε σταθερή συνεργασία.

Η νέα διάταξη προβλέπει τη διασύνδεση των ταμειακών συστημάτων με τα POS για τη μεταβίβαση των στοιχείων των συναλλαγών που πληρώνονται με κάρτες, στην ΑΑΔΕ. Πιο συγκεκριμένα, μετά την εφαρμογή της διασύνδεσης, για τις πληρωμές που θα γίνονται με κάρτα, δε θα εισάγεται το ποσό με πληκτρολόγηση στο POS, αλλά θα αποστέλλεται απευθείας από το ταμειακό σύστημα στο POSγια τη λήψη της απαραίτητης έγκρισης. Το POS θα ολοκληρώνει την συναλλαγή και θα επιστρέφει στο ταμείο το αποτέλεσμα της.

Τα μοντέλα POS που εναρμονίζονται με τις προδιαγραφές της φορολογικής αρχής και προβλέπεται να αναβαθμιστούν έχουν ήδη ανακοινωθεί, ώστε να υποστηρίζουν τη διασύνδεση με τα ταμειακά συστήματα των επιχειρήσεων. Η αναβάθμιση των POS, η οποία είναι ασφαλής, αυτόματη και ολοκληρώνεται απομακρυσμένα,  θα πραγματοποιηθεί σταδιακά μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, ανάλογα με το μοντέλο του κάθε τερματικού που διαθέτει η εκάστοτε επιχείρηση. Οι επιχειρήσεις που διαθέτουν POS παλαιάς τεχνολογίας, τα οποία δεν υποστηρίζουν τη διασύνδεση, έχουν τη δυνατότητα να αναφέρουν στο Μητρώο POS της ΑΑΔΕ ότι σκοπεύουν να τα αντικαταστήσουν με νέα τερματικά έως τις 15/1/2024.

Η Worldline Greece παρέχει στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις επιλογές σε νέας γενιάς Τερματικά POS αλλά και το SmartPOSapp, το οποίο αξιοποιεί την τεχνολογία NFC και μετατρέπει οποιαδήποτε Android συσκευή σε τερματικό αποδοχής πληρωμών με κάρτες. Στόχος της διασύνδεσης των τερματικών είναι να συμβάλει θετικά στην ταχύτητα, στην ευκολία αλλά και στη διαφάνεια των συναλλαγών σε φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα.

Στόχος της Worldline Greece είναι να προσφέρει προστιθέμενη αξία στις πληρωμές με κάρτες και να αποτελεί πρωτοπόρο εταιρεία στην εισαγωγή καινοτόμων λύσεων και νέων προϊόντων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ελληνικής αγοράς. Δεσμεύεται να παρέχει την απαραίτητη υποστήριξη που χρειάζονται οι επιχειρήσεις στο συνεχώς εξελισσόμενο περιβάλλον των ηλεκτρονικών πληρωμών και σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ, πρόκειται να ενημερώνει τακτικά για τις αναβαθμίσεις των POS των επιχειρήσεων.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ