Νέα
  • ΓΔ: 903.97 -2.04%
  • Τζίρος: 84,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Εκτακτη ενίσχυση 3.000 ευρώ: Πόσες επιχειρήσεις στη Δυτική Αττική την δικαιούνται

Κλειστά καταστήματα / Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Την νέα έκτακτη επιδότηση στις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου της Δυτικής Αττικής, που έμειναν κλειστές την περίοδο των εορτών και δεν μπόρεσαν να δουλέψουν ούτε με τη μέθοδο του click away, δικαιούνται 1.782 επιχειρήσεις, κάθε νομικής μορφής με κύριο ή δευτερεύοντα ΚΑΔ το λιανικό εμπόριο, από το σύνολο των 6.428 εγγεγραμμένων επιχειρήσεων Γ.Ε.ΜΗ.

Αυτό αναφέρθηκε, στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής, με θέμα την κατάσταση της αγοράς και της οικονομίας με την συμπλήρωση ενός χρόνου μέτρων για την πανδημία και στη συνεδρίαση απηύθυνε χαιρετισμό ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και ΠΕΣ Αττικής, Βασίλης Κορκίδης, επεσήμανε πως ο συνδυασμός των μέτρων στήριξης για το 2021 και η ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας θα καθορίσουν, σε μεγάλο βαθμό, τη βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, υπενθυμίζοντας ότι στο τελευταίο κυβερνητικό υπουργικό συμβούλιο, παρουσιάστηκαν τα 11 μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού, ύψους 11,6 δισ. ευρώ, τα οποία έχουν τεθεί σε εφαρμογή από τις αρχές του 2021.

«Αναφορικά με τη νέα έκτακτη επιδότηση στις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου της Δυτικής Αττικής που έμειναν κλειστές την περίοδο των εορτών και δεν μπόρεσαν να δουλέψουν ούτε με τη μέθοδο του click away, αλλά και στους εργαζομένους τους, κάθε επιχείρηση θα λάβει εκτάκτως 3.000 ευρώ και ο κάθε εργαζόμενος 1.000 ευρώ, σημειώθηκε ότι, από το σύνολο των 6.428 επιχειρήσεων που είναι εγγεγραμμένες στο Γ.Ε.ΜΗ., θα επιδοτηθούν οι 1.782 κάθε νομικής μορφής με κύριο ή δευτερεύοντα ΚΑΔ το λιανικό εμπόριο» όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ακόμη, στη συζήτηση για τα lockdown και τις παρατάσεις τους αναφέρθηκε ότι το λιανεμπόριο βρίσκεται ενώπιον μίας σκληρής πραγματικότητας την οποία θα κληθεί να αντιμετωπίσει την «επόμενη ημέρα» λειτουργίας της αγοράς στην Αττική, που έχει μετατεθεί για μετά τις 22 Μαρτίου 2021. Όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε, μοναδική ελπίδα για επιστροφή στην κανονικότητα αποτελούν οι εμβολιασμοί και το πιστοποιητικό που θα τους συνοδεύει, το οποίο όπως εκτιμήθηκε, θα συμβάλει στο άνοιγμα της αγοράς αλλά και του τουρισμού ο οποίος, στην Ελλάδα, στηρίζει μια πλειάδα επιχειρήσεων, μεταποιητικών και μη.

Ο κ. Κορκίδης χαρακτήρισε ευχάριστη έκπληξη την ύφεση στο -8,2% για το 2020, σχολιάζοντας, τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία της οικονομίας το 2020, και δήλωσε: «Η ελληνική οικονομία, αν και κλυδωνίστηκε ισχυρά, άντεξε. Το θέμα είναι να αντέξει και ο επιχειρηματικός κόσμος από τον οικονομικό κλυδωνισμό της πανδημίας».  

Όμως, με αφορμή την παράθεση των στοιχείων για την οικονομία και την αγορά, τη συνεδρίαση του Π.Ε.Σ.Α. απασχόλησε και η καθημερινότητα των πολιτών εν μέσω συνθηκών πανδημίας και οι καταναλωτικές τους συνήθειες που έχουν αναδιαμορφωθεί ήδη κατά πολλούς τρόπους λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί ενώ συζητήθηκαν και οι προβλέψεις για τις καταναλωτικές δαπάνες, που μειώθηκαν κατά περίπου 8%. Στη συζήτηση για την επόμενη ημέρα της σημερινής κατάστασης σε οικονομία και αγορά τονίστηκε η αναγκαιότητα για σχεδιασμό στοχευμένων μέτρων για πληττόμενες, αλλά βιώσιμες επιχειρήσεις, όπως επιδότηση παγίων δαπανών, μείωση προκαταβολής φόρου και κατάργηση τέλους επιτηδεύματος.

Στην διάρκεια της συνεδρίασης, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο πρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε., Κωνσταντίνος Μίχαλος, εξέφρασε τη λύπη του για τον αποβιώσαντα πρόσφατα Ανδριανό Μιχάλαρο, αναφερόμενος στην συνεισφορά του στα επιμελητηριακά δρώμενα από τη θέση του προέδρου του Β.Ε.Π., ενώ αντίστοιχες αναφορές έγιναν και από τους συμμετέχοντες στην συνεδρίαση. Να σημειωθεί ότι προτάθηκε, και έγινε ομόφωνα αποδεκτή, η ανακήρυξη του αποβιώσαντος Ανδριανού Μιχάλαρου ως επίτιμο μετά θάνατον Αντιπρόεδρο του Π.Ε.Σ.Α., ενώ τονίστηκε και η αναγκαιότητα στήριξης του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Δυτικής Αττικής, του οποίου υπήρξε ιδρυτής και πρόεδρος.

Τέλος, με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας της Γυναίκας έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο γυναικείο επιχειρείν, αλλά και τη δυναμική του εκπροσώπηση στα οικονομικά δρώμενα της χώρας.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ