Νέα
  • ΓΔ: 1357.3 -2.46%
  • Τζίρος: 149,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Meta - Amazon: Εκτίναξη της κεφαλαιοποίησης καθώς οι περικοπές αύξησαν τα κέρδη

Πηγή: AP

Οι δραστικές περικοπές θέσεων εργασίας στη Meta Platforms και την Amazon απέδωσαν τα μέγιστα, καθώς και οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη για το δ’ τρίμηνο του 2023, τα οποία έστειλαν τις τιμές των μετοχών στα ύψη, με την κεφαλαιοποίησή τους να αυξάνεται κατά 279 δις. δολάρια στη διαπραγμάτευση πριν την έναρξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης.

Τα κέρδη αυξήθηκαν λόγω της περικοπής χιλιάδων θέσεων εργασίας από το 2022 και των ισχυρών πωλήσεων που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η Meta, η οποία μείωσε τον αριθμό των εργαζομένων της κατά 22% το 2023, ανακοίνωσε χθες σχέδια για επαναγορά μετοχών της ύψους 50 δισ. δολαρίων καθώς και το πρώτο τριμηνιαίο μέρισμα, ένα σημάδι προς τους επενδυτές ότι έχει χρήματα να διαθέσει και έναν λόγο για να παραμείνουν αυτοί στη μετοχή.

Τα καθαρά κέρδη της Meta υπερτριπλασιάστηκαν σε 14 δισ. δολάρια ή 5,33 δολάρια ανά μετοχή, από 4,65 δισ. δολάρια ή 1,76 δολάρια ανά μετοχή έναν χρόνο νωρίτερα. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει στους επενδυτές μέρισμα 50 σεντς ανά μετοχή στις 26 Μαρτίου. 

Η Amazon σημείωσε την υψηλότερη αύξηση των διαδικτυακών πωλήσεών της από τις αρχές της πανδημίας, βοηθούμενη από τους ταχύτερους χρόνους αποστολής. Η εταιρεία - η οποία ξεκίνησε τον μεγαλύτερο γύρο περικοπών εταιρικών θέσεων εργασίας το 2022 που επηρέασε περίπου 35.000 άτομα πέρυσι - δήλωσε ότι θα καταργηθούν περισσότερες θέσεις στις επιχειρήσεις Prime Video, στούντιο και Twitch livestreaming.

Αυτή η πειθαρχία στο κόστος αποδίδει για τους επενδυτές, καθώς οι εταιρείες αυτές μπόρεσαν να συρρικνώσουν τις λιγότερο παραγωγικές επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα ήταν σε θέση να επενδύσουν κάποιες από αυτές τις εξοικονομήσεις στα ταχύτερα αναπτυσσόμενα τμήματα των επιχειρήσεών τους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της D.A. Davidson & Co.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ