Νέα
  • ΓΔ: 859.38 -0.89%
  • Τζίρος: 82,63 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Viohalco: Με τρία δυνατά χαρτιά τα σχέδια για το 2021

Βιοχάλκο

Μια ιδιαίτερα καλή χρονιά θα είναι το 2021 για τη VIOHALCO, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις καθώς οι δύο δυναμικές θυγατρικές της Cenergy και Elval-Halcor κινούνται δυναμικά από την αρχή της χρονιάς, ενώ αξιοποίησαν στο μέγιστο ακόμα και το δύσκολο 2020. Με σταθερό προσανατολισμό τις αγορές του εξωτερικού, οι εταιρείες του ομίλου, κερδίζουν συμβόλαια και ξεχωρίζουν με τα ανταγωνιστικά προϊόντα τους.

Ο όμιλος αναπτύσσει τις επενδύσεις του σε 3 βασικούς άξονες:

  • Τη Cenergy με τον τομέα των καλωδίων να ενισχύεται από τον εξηλεκτρισμό και τις διασυνδέσεις για μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας και την ανάγκη για νέους πράσινους αγωγούς,
  • την Elval Halcor που αυξάνει την ανταγωνιστικότητα της και την καινοτομία της,
  • και τη Noval στο real estate.

H επιτυχία του ομίλου εδράζεται στην καινοτομία και ανταγωνιστικότητα  με συνεχείς επενδύσεις, ώστε οι βιομηχανίες του ομίλου να είναι έτοιμες  να ωφεληθούν σημαντικά από την ανάκαμψη των ευρωπαϊκών οικονομιών στην μετά COVID περίοδο.

Από την άλλη η μεγάλη ζήτηση για έργα ενεργειακής μετάβασης, (διασυνδέσεις, καλώδια, πράσινοι αγωγοί) αξιοποιούν την ανάπτυξη τεχνογνωσίας των Ελληνικών Καλωδίων για τη ανάληψη απαιτητικών έργων σε διεθνές επίπεδο και δημιουργούν νέες υπεραξίες.

Cenergy Holdings

Με ένα ακόμη έργο στη Δανία, η Cenergy Holdings SA  επεκτείνεται στις αγορές της Ευρώπης αλλά και προωθείται συστηματικά στα έργα ενεργειακής μετάβασης. Το έργο που ανακοίνωσε χθες η θυγατρική της, Hellenic Cables, που συνιστά τον κλάδο καλωδίων της, με τον Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς της Δανίας Energinet αποτελεί ακόμη ένα έργο σε μια ακόμη ευρωπαϊκή χώρα, σε ένα πελάτη που ήδη έχει στο χαρτοφυλάκιό της. Το έργο αφορά τη μεταφορά καθαρής ενέργειας από το εργοστάσιο βιομάζας ενώ η νέα αυτή ανάθεση στην ίδια εταιρεία επιβεβαιώνει την καλή συνεργασία της εταιρείας με τον πελάτη της και τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει δημιουργηθεί.

Ταυτόχρονα καθιερώνει τη Cenergy στη λίστα των ευρωπαϊκών εταιρειών-προμηθευτών σε έργα ενεργειακής μετάβασης που αυξάνονται συστηματικά σε όλες της ευρωπαϊκές χώρες. Η συνεργασία που εκφράζεται και από το μνημόνιο των Σωληνουργείων Κορίνθου με την ΔΕΠΑ εξάλλου δείχνει την ετοιμότητα της εταιρείας να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να δίνει το παρών σε κάθε νέα τάση ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πελατών της την εποχή της ενεργειακής μετάβασης.

Ταυτόχρονα η Ελληνικά Καλώδια, θυγατρική της Cenergy, έχει αναπτύξει διεθνώς την τεχνολογία των υποθαλασσίων διασυνδέσεων έχει αναλάβει σημαντικό μέρος του έργου για inter-array καλώδια από την DEME Offshore, για την προμήθεια περίπου 650 χλμ. inter-array καλωδίων 66 kV και εξαρτημάτων στα θαλάσσια αιολικά πάρκα Dogger Bank A & B στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σημαντική ανακοίνωση ήταν και αυτή που αφορά την ανάληψη της προμήθειας του Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς της Γαλλίας, RTE, με υπόγεια καλώδια υψηλής τάσης.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

Η ισχυροποίηση και διείσδυση στις διεθνείς αγορές της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ την κάνει να κερδίζει έδαφος στις ευρωπαϊκές στους κλάδους των προϊόντων αλουμινίου, η ζήτηση του οποίου ανεβαίνει σαν υποκατάστατο άλλων ρυπογόνων υλικών. Οι μηδενικοί δασμοί που πέτυχε για τις εξαγωγές στις ΗΠΑ δείχνουν ότι ο όμιλος μπορεί να επανέλθει δυναμικά στην τεράστια αμερικανική αγορά.

Ταυτόχρονα, με στόχο να συμβάλει στη μετάβαση της οικονομίας  σε ένα πιο πράσινο μοντέλο, η ElvalHalcor κάνει πράξη τη δέσμευσή της για βιωσιμότητα, με συγκεκριμένες ενέργειες. Ηδη στο πρώτο εξάμηνο χρησιμοποίησε διπλάσιες ποσότητες scrap προωθώντας την ανακύκλωση αλουμινίου, εξασφάλισε, σύμφωνα με πληροφορίες, πιστοποιητικά πράσινης ενέργειας για την ενέργεια που χρησιμοποιεί στις μονάδες της, προωθεί την εξοικονόμηση ενέργειας και παράγει βιώσιμα παγκοσμίου κλάσης προϊόντα και λύσεις αλουμινίου, συνεισφέροντας περαιτέρω προς την κατεύθυνση για μια κυκλική οικονομία.  Επίσης, το 2020 πιστοποιήθηκαν οι παραγωγικές εγκαταστάσεις του τομέα έλασης αλουμινίου της εταιρίας στα Οινόφυτα Βοιωτίας, σύμφωνα με το πρότυπο ASI (Aluminium Stewardship Initiative) Performance Standard.

Οσον αφορά τις επενδύσεις, η ElvalHalcor έχει ξεκίνησε τη δεύτερη φάση του πενταετούς επενδυτικού σχεδίου στον τομέα έλασης αλουμινίου και έχει παραγγείλει ένα ψυχρό έλαστρο έξι ραούλων (6-high cold rolling mill) έλασης αλουμινίου. Η επένδυση θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2021, αυξάνοντας περαιτέρω την παραγωγική δυναμικότητα του ομίλου στο αλουμίνιο, που θα φτάσει το 2022 στους 500.000 τόνους από 300.000 τόνους σήμερα.

Η δεύτερη φάση του επενδυτικού προγράμματος, ουσιαστικά, έχει στόχο τη μέγιστη αξιοποίησή της παραγωγικής δυναμικότητας του νέου θερμού έλαστρου που εγκαινιάστηκε το 2020. 

Noval Property

Η Noval Property, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ελληνική ΑΕΕΑΠ, διαθέτει χαρτοφυλάκιο 42 ακίνητων, ως επί το πλείστον στην Ελλάδα, το οποίο περιλαμβάνει κτήρια γραφείων, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία και πρώην βιομηχανικά κτήρια συνολικής δομημένης επιφάνειας 430.000 τ.μ. περίπου.

Η αξία αποτίμησης του χαρτοφυλακίου της στις 31/12.2020 ήταν 364,6 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 22% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα και η αυτόνομη εισαγωγή του στο χρηματιστήριο θα προσδώσει περαιτέρω αξία στην αποτίμηση του Ομίλου.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ