Νέα
  • ΓΔ: 1400.61 -1.14%
  • Τζίρος: 122,79 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Barclays: Δέσμευση για επιστροφή 10 δισ. στερλινών στους μετόχους έως το 2026

Barclays / Πηγή: AP
Barclays / Πηγή: AP

Ζημιές ύψους 111 εκατ. στερλινών ανακοίνωσε η βρετανική τράπεζα, Barclays, παράλληλα με μία εκτεταμένη αναθεώρηση της στρατηγικής της που οδήγησε στην εκτίναξη της τιμής της μετοχής της πάνω από 6%.

Αναλυτές, που είχαν ερωτηθεί από το Reuters, ανέμεναν καθαρά κέρδη για τους μετόχους ύψους 60,95 εκατ. στερλινών στο τρίμηνο καθώς η Barclays βασίζεται σε ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης για να αντιστρέψει τη φθίνουσα πορεία της κερδοφορίας.

Για το σύνολο του 2023, τα καθαρά κέρδη για τους μετόχους ανήλθαν σε 4,27 δις. στερλίνες, χαμηλότερα από τη μέση πρόβλεψη για 4,59 δις.

Η τράπεζα ανακοίνωσε επίσης πρόσθετη επαναγορά μετοχών, ύψους 1 δις. στερλινών, και θα παρουσιάσει ένα νέο τριετές σχέδιο για τη βελτίωση των λειτουργικών και οικονομικών επιδόσεων της, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της, C.S. Venkatakrishnan.

Το δ’ τρίμηνο επηρεάσθηκε αρνητικά από δαπάνες 900 εκατ. στερλινών για διαρθρωτικά μέτρα μείωσης του κόστους, τα οποία αναμένεται να οδηγήσουν σε εξοικονόμηση 500 εκατ. στερλινών φέτος.

Αλλα στοιχεία αποτελεσμάτων δ’ τριμήνου

  • Τα έσοδα του ομίλου ανήλθαν σε 5,6 δις. στερλίνες, μειωμένα κατά 3% από το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
  • Οι προβλέψεις για ζημιές ανήλθαν σε 552 εκατ. έναντι 498 εκατ. στο δ΄ τρίμηνο του 2022.
  • Ο κεφαλαιακός δείκτης (CET1) υποχώρησε στο 13,8% από 14% στο προηγούμενο τρίμηνο.
  • Οι συνολικές δαπάνες έμειναν περίπου αμετάβλητες στα 4 δις.

Τέλος, η απόδοση των ιδίων κεφαλαίων (RoTE) για το 2023 ανήλθε στο 10,6%, αν δεν υπολογισθούν οι δαπάνες στο δ΄ τρίμηνο για την αναδιάρθρωση της τράπεζας.

Η αναθεώρηση της στρατηγικής που ανακοίνωσε σήμερα η Barclays περιλαμβάνει σημαντικές μειώσεις κόστους, πωλήσεις assets και την αναδιοργάνωση των μονάδων της, ενώ η τράπεζα δεσμεύτηκε να επιστρέψει 10 δις. στερλίνες στους μετόχους της από το 2024 έως το 2026 μέσω μερισμάτων και επαναγορών μετοχών.

Με πληροφορίες από CNBC

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ