Νέα
  • ΓΔ: 879.23 +0.27%
  • Τζίρος: 46,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Logistics: Οι 5 πυλώνες δράσης για την διετία 2021-2022

Logistics
Πηγή: Pexels

Στους πέντε πυλώνες δράσης της Ελληνικής Εταιρείας Logistics(EEL) με έμφαση στην τεχνολογία και στο νομοθετικό πλαίσιο αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΕΕL, Δρ. Βασίλης Ζεϊμπέκης κατά τη διάρκεια διαδικτυακής Συνέντευξης Τύπου.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΕΕL παρουσίασε τους πέντε πυλώνες που θα υλοποιηθούν μέσα στην διετία 2021 -2022.

  1. Ενδυνάμωση παροχών/υπηρεσιών προς τα μέλη της EEL με έμφαση στην καινοτομία, στην παροχή γνώσης, στη δια-βίου μάθησης και στη δικτύωση.
  2. Οργάνωση δράσεων εξωστρέφειας με έμφαση σε συνεργασίες με φορείς και οργανισμούς του εξωτερικού.
  3. Συνέργειες και σύμπλευση με άλλα σωματεία και φορείς, όπως ο ΣΕΒ και το Εθνικό Συμβούλιο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Εφοδιαστικής, καθώς και η πρόθεση της EEL για συνδιοργάνωση διαδικτυακής εκδήλωσης με όλους τους φορείς/ σωματεία της Εφοδοαστικής Αλυσίδας στην Ελλάδα.
  4. Ισχυρή παρουσία στη διαμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου και των εθνικών δράσεων για τα ελληνικά logistics μέσω της συμμετοχής της EEL στο Εθνικό Συμβούλιο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Εφοδιαστικής.Παράλληλα το νέο ΔΣ έχει ήδη ξεκινήσει επικοινωνίες και με τα συναρμόδια Υπουργεί και Γενικές Γραμματείες ώστε να υποστηρίξει δράσεις και ομάδες εργασίας που σχετίζονται με τη βελτίωση του επιχειρηματικού τοπίου στην Εφοδιαστική Αλυσίδα.
  5. Ψηφιοποίηση της εσωτερικής οργάνωσης και λειτουργίας της EEL.

Oσον αφορά στη νομοθεσία, τονίστηκε από την πλευρά της EEL πως ο ν.4302/2014 είναι ένας νόμος πλαίσιο ωστόσο πρέπει να εκσυγχρονιστεί και να γίνει ευέλικτος καθώς στην παρούσα φάση παρουσιάζει σημαντικές αδυναμίες κυρίως στην αδειοδότηση υφιστάμενων και νέων επιχειρήσεων.

Τέλος, ανακοινώθηκε κι η πρώτη δράση σε συνεργασία με την ΕΣΕΕ, όπου η ΕΕL ως επιστημονικός υπεύθυνος θα διαμορφώσει με βάση τις τάσεις και τις ανάγκες των επιχειρήσεων νέα job discriptions για θέσεις εργασίας και στελέχη της εφοδιαστικής αλυσίδας που θα εκπαιδευτούν πάνω στις νέες ανάγκες που γεννιούνται στις επιχειρήσεις.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ