Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ξενοδοχεία στο «mute»: Η υποχρέωση για ελληνικά τραγούδια προκαλεί «ασφυξία»

Πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο τα ξενοδοχεία της χώρας να σταματήσουν να παίζουν κάθε είδους μουσική στους κοινόχρηστους χώρους τους, σε περίπτωση που ψηφιστεί το νομοσχέδιο που έχει τεθεί σε διαβούλευση από το Υπουργείο Πολιτισμού για «τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς» και το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπει την υποχρεωτική εκτέλεση ελληνικής μουσικής σε ποσοστό τουλάχιστον 45% στους συγκεκριμένους χώρους.

Όπως αναφέρουν στο ethnos.gr εκπρόσωποι των ξενοδόχων, σε περίπτωση που εφαρμοστεί το μέτρο, θα πρόκειται για υποχρεωτική επιβολή από την Πολιτεία μίας πρακτικής σε τμήμα της λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων, η οποία «γυρίζει τη χώρα σαράντα χρόνια πίσω». Παράλληλα, οι ξενοδόχοι κάνουν λόγο για μεγάλο οικονομικό πλήγμα στις επιχειρήσεις τους, αφού με την υποχρεωτική εκτέλεση ελληνικής μουσικής θα πρέπει να καταβάλλουν κάθε χρόνο χιλιάδες ευρώ στις εταιρείες πνευματικών δικαιωμάτων, γεγονός που θα θέσει σε κίνδυνο ακόμα και τη βιωσιμότητά τους.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr 

 

 

Όπως αναφέρουν στο ethnos.gr εκπρόσωποι των ξενοδόχων, σε περίπτωση που εφαρμοστεί το μέτρο, θα πρόκειται για υποχρεωτική επιβολή από την Πολιτεία μίας πρακτικής σε τμήμα της λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων, η οποία «γυρίζει τη χώρα σαράντα χρόνια πίσω».

Μεγάλο οικονομικό πλήγμα

 

Παράλληλα, οι ξενοδόχοι κάνουν λόγο για μεγάλο οικονομικό πλήγμα στις επιχειρήσεις τους, αφού με την υποχρεωτική εκτέλεση ελληνικής μουσικής θα πρέπει να καταβάλλουν κάθε χρόνο χιλιάδες ευρώ στις εταιρείες πνευματικών δικαιωμάτων, γεγονός που θα θέσει σε κίνδυνο ακόμα και τη βιωσιμότητά τους.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα