Νέα
  • ΓΔ: 897.63 +0.36%
  • Τζίρος: 48,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

EBRD: Με 50 εκατ. στο πράσινο ομόλογο της ΔΕΗ

ΔΕΗ - EBRD
Πηγή: EBRD

Την επένδυσή της με 50 εκατομμύρια ευρώ στο «πράσινο» ομόλογο της ΔΕΗ γνωστοποίησε η EBRD, τονίζοντας σε ανακοίνωσή της πως με το συνολικό ύψος των αντλούμενων κεφαλαίων να ανέρχεται στα 650 εκατ. ευρώ, η έκδοση θα βοηθήσει να βελτιωθεί η πρόσβαση της ΔΕΗ στη χρηματοδότηση, διαφοροποιώντας τις χρηματοδοτικές πηγές της προς μία νέα επενδυτική βάση, που εστιάζει σε κριτήρια περιβάλλοντος, κοινωνίας και διακυβέρνησης (ESG). 

Στην ίδια ανακοίνωση, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης σημειώνει πως το συγκεκριμένο ομόλογο  περιλαμβάνει στόχο απόδοσης βιωσιμότητας, σύμφωνα με τον οποίο η  ΔΕΗ να δεσμεύεται να μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά 40% έως το τέλος του 2022, κάτι που μεταφράζεται σε ετήσιες μειώσεις εκπομπών CO2 9,2 εκατομμυρίων τόνων σε σύγκριση με το 2019, γεγονός που τον καθιστά τον ο πιο φιλόδοξος εταιρικός στόχος απανθρακοποίησης που έχει υποστηρίξει έως τώρα, στις περιοχές όπου επενδύει η EBRD

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ