Νέα
  • ΓΔ: 873.1 -1.56%
  • Τζίρος: 94,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γιατί η Μαριάννα Λάτση επένδυσε στη ΓΕΚ Τέρνα - Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Latsco

Μαριάννα Λάτση
Πηγή: Intimenews

Με «πακέτο» που μεταβιβάστηκε μέσω του Χρηματιστηρίου, στην τιμή των 11,20 ευρώ ανά μετοχή, η Μαριάννα Λάτση απέκτησε σήμερα το 7,6% του μετοχικού κεφαλαίου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η επενδυτική εταιρεία Latsco Hellenic Holdings S.à r.l., συμφερόντων Μαριάννας Ι. Λάτση, αναφέρει ότι απέκτησε σήμερα, 12 Μαρτίου 2021, συνολικά 7.858.571 μετοχές της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρείας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ, που αντιστοιχούν στο 7,6% του μετοχικού της κεφαλαίου. Οπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η επένδυση σε έναν από τους δυναμικότερα αναπτυσσόμενους ελληνικούς επιχειρηματικούς ομίλους, όπως είναι ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, υποδηλώνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη των ελληνικών επενδυτικών κεφαλαίων προς την Ελλάδα, την ελληνική επιχειρηματικότητα και τους Έλληνες εργαζόμενους.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι η επένδυση στον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διευρύνει το υφιστάμενο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της κ. Μαριάννας Ι. Λάτση, η διαχείριση του οποίου γίνεται μέσω του LATSCO Family Office.

Οι επενδύσεις περιλαμβάνουν υφιστάμενες από δεκαετίες επενδύσεις στη ναυτιλία, τη διύλιση και εμπορία πετρελαιοειδών, την ενέργεια και την ακίνητη περιουσία, παράλληλα με μία σειρά από πρόσφατες, άμεσες και έμμεσες, επενδύσεις στους τομείς των υπηρεσιών ηλεκτρονικών πληρωμών και ψηφιακής τραπεζικής, σε εταιρείες παροχής σύγχρονων υπηρεσιών ασφαλείας και κυβερνο-ασφάλειας, σε εταιρείες τεχνολογίας καθώς και στον τομέα της ψυχαγωγίας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Πέμπτη 11 Μαρτίου, πακέτο 3,2 εκατ. μετοχών ή του 3,09% της ΓΕΚ Τέρνα πέρασε μέσω του Χρηματιστηρίου, στο πλαίσιο των κινήσεων αποεπένδυσης της Reggeborgh. Το πακέτο πέρασε στα 10 ευρώ ανά μετοχή, με μικρό premium σε σχέση με την τιμή του τίτλου στο ταμπλό, ενώ η αξία της συναλλαγής ανέρχεται στα 32 εκατ. ευρώ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ