Νέα
  • ΓΔ: 1441.02 -0.08%
  • Τζίρος: 30,02 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Βόμβα από Βακάκη: Η Jumbo μπήκε στο μετοχικό κεφάλαιο της Trade Estates του Φουρλή

Στο μετοχικό κεφάλαιο της Trade Estates του Ομίλου Φουρλής εισήλθε η Jumbo, όπως αποκαλύφθηκε κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη, του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας κ. Απόστολου Βακάκη, με τους αναλυτές, με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου για το 2023, που ανακοινώθηκαν χθες.

Το μερίδιο που έλαβε ήταν 1% του μετοχικού κεφαλαίου, χωρίς να αναφέρει περαιτέρω λεπτομέρειες για το ύψος της συναλλαγής.

Ο κ. Βακάκης τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «Η απόφασή μας ήταν ψήφος εμπιστοσύνης, πως εάν βελτιωθούν οι συνθήκες στην Ελλάδα τότε έχουν λόγο να υπάρχουν αυτού του είδους οι εταιρείες (real estate). Και μπορεί προς το παρόν να μην φαίνεται αυτό, ωστόσο όταν αρχίσουν να μειώνονται τα επιτόκια, τότε θα αποκτήσουν momentum. Θέλουμε να συνεργαστούμε με την Trade Estates γι’ αυτό και λάβαμε την απόφαση να συμμετάσχουμε με ποσοστό 1% στο μετοχικό τους κεφάλαιο».

Παράλληλα, ο κ. Βακάκης διαβεβαίωσε ότι η «Jumbo είναι ισχυρή τόσο στην Ελλάδα όσο και στα Βαλκάνια». 

Αξίζει να αναφερθεί ότι στη χρήση 2023, οι πωλήσεις του ομίλου ξεπέρασαν το φράγμα του 1 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά +13,90% σε σύγκριση με το 2022, στα 1.081,39 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ Φόρων, Τόκων, και Αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου ανήλθαν σε 398,10 εκατ. ευρώ από 336,75 εκατ. ευρώ την προηγούμενη αντίστοιχη περίοδο παρουσιάζοντας αύξηση κατά +18,21%. 

Τα καθαρά κέρδη του Ομίλου ανήλθαν σε 303,00 εκατ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση +21,88% συγκρινόμενα με τα 248,60 εκατ.€ του 2022.

Μάλιστα πρόθεση της Διοίκησης είναι να προτείνει στους μετόχους, τη διανομή μερίσματος  1,00€ (μικτό) ανά μετοχή.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ