Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ALPHA TRUST HOLDINGS: Αυξημένα μεγέθη και πρόταση για μέρισμα € 0,55/μετοχή

Η “ALPHA TRUST HOLDINGS” προχώρησε σε ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του έτους 2023 όπου παρουσίασε αύξηση σε όλα τα Βασικά Μεγέθη της.  

Ο κύκλος εργασιών για τη χρήση 2023 ανήλθε σε € 8,47 εκ. έναντι € 7,03 εκ. της προηγούμενης χρήσης, σημειώνοντας αύξηση κατά 20,48%.

Τα κέρδη προ χρηματοοικονομικών, φόρων και αποσβέσεων για τη χρήση 2023 ανήλθαν σε € 2,15 εκ. έναντι € 1,15 εκ. της προηγούμενης χρήσης, σημειώνοντας αύξηση κατά 86,02%.  

Τα κέρδη μετά από φόρους από συνεχιζόμενες δραστηριότητες για τη χρήση 2023 ανήλθαν σε € 1,34 εκ. έναντι € 0,51 εκ. της προηγούμενης χρήσης, σημειώνοντας αύξηση κατά 161,55%.

Οι βασικοί δείκτες για τον Όμιλο διαμορφώνονται ως εξής:

• Μικτό Περιθώριο Κέρδους 64,83%

 • Περιθώριο EBITDA 25,43%

 • Περιθώριο Κέρδους προ φόρων 21,22 %

• Καθαρό περιθώριο Κέρδους 15,90% •

 Απόδοση Ενεργητικού 12,47%

• Απόδοση Ιδίων Κεφαλαίων 18,65%

Συνοπτικά Στοιχεία Κατάστασης Αποτελεσμάτων Ομίλου έτους 2023

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του έτους 2023, ο Πρόεδρος της “ALPHA TRUST HOLDINGS”, κ. Φαίδων Ταμβακάκης σημείωσε: «Η χρονιά υπήρξε θετική για του πελάτες, το προσωπικό και τους μετόχους μας. Ο μετασχηματισμός της Εταιρείας με την απόσχιση του κλάδου διαχείρισης κεφαλαίων ολοκληρώθηκε με επιτυχία και προσφέρει την δυνατότητα για διεύρυνση των δραστηριοτήτων και ενίσχυση της κύριας δραστηριότητας χάρη στην ευελιξία που παρέχει το νέο σχήμα. Παράλληλα ολοκληρώθηκε η ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού και μεγάλο τμήμα της τεχνολογικής αναβάθμισης που βάρυναν τα αποτελέσματα την τελευταία πενταετία. Η πρόταση για αυξημένο μέρισμα απηχεί την άποψη της διοίκησης για την περαιτέρω πορεία του Ομίλου.»

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα εισηγηθεί στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων την διανομή μερίσματος € 0,55 ανά μετοχή.

Η Ετήσια Οικονομική Έκθεση είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Εταιρείας https://atrust.gr/ καθώς και στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών www.athexgroup.gr.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ