Νέα
  • ΓΔ: 823.09 +2.30%
  • Τζίρος: 50,15 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ: Στις 17 Μαρτίου η διαδικασία για το ομολογιακό δάνειο 200 εκατ. ευρώ

Motor Oil / Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Η εταιρεία Motor Oil θα ξεκινήσει στις 17 Μαρτίου 2021 τη διαδικασία για τη δημόσια προσφορά ύψους 170-200 εκατ. ευρώ, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τις 19 Μαρτίου 2021.

Η έναρξη διαπραγμάτευσης είναι η 24η Μαρτίου 2021. Η διάρκεια του ομολόγου είναι 7ετής και το επιτόκιο κατ’ εκτίμηση θα διαμορφωθεί πέριξ του 2,5% το οποίο θα πληρώνεται ανά εξάμηνο.

Η ρήτρα δέσμευσης είναι ότι η έκδοση του ομολόγου θα διαμορφώσει δείκτη καθαρών δανειακών υποχρεώσεων / Ίδια Κεφάλαια μικρότερο του 3,25. Ο εκδότης διατηρεί το δικαίωμα να ανακαλέσει το δικαίωμα να ανακαλέσει ολικώς το ομόλογο μετά την παρέλευση της ημερομηνίας λήξης της 6ης περιόδου εκτοκισμού έως και την ημερομηνία λήξης της 8ης περιόδου, καταβάλλοντας επιπλέον ποσό ανά ομολογία ίσο με το συνολικό ποσό τόκων ενός έτους επί του κεφαλαίου εκάστης ομολογίας.

Χρηματιστές θεωρούν ότι η έκδοση θα υπερκαλυφθεί άμεσα (ήδη έχουν αρχίσει δηλώσεις συμμετοχής) από εγχώριους και ξένους επενδυτές και είναι σχετικά μικρή για την διαφαινόμενη ζήτηση.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο που εξέδωσε η Motor Oil Hellas για το νέο Κοινό Ομολογιακό Δάνειο ύψους 200 εκατ. ευρώ, τα κεφάλαια που θα αντληθούν κατά το μεγαλύτερο μέρος τους (137 εκατ. ευρώ) θα κατευθυνθούν για τη χρηματοδότηση μέρους της επένδυσης του νέου συγκροτήματος κατεργασίας νάφθας.

Η συγκεκριμένη επένδυση συνολικού προϋπολογισμού 310 εκατ. ευρώ θα συμβάλει στην αύξηση της παραγωγής βενζινών υψηλής προστιθέμενης αξίας καθώς και κηροζίνης και υδρογόνου.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ