Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σπ. Θεοδωρόπουλος: Μόνο όλοι μαζί θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα - Ο ΣΕΒ πρέπει να έχει δυνατή φωνή

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος

«Τρεις λέξεις θεωρώ ότι χαρακτηρίζουν τη ζωή μου: Αρχές, σεβασμός, μαζί». Με αυτά τα λόγια ο επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος, επικεφαλής του Ομίλου Bespoke, έδωσε το στίγμα της πορείας του, παραλαμβάνοντας την τιμητική βράβευση Alba Business Unusual Award από το Alba Graduate Business School, The American College of Greece, για τη διαρκή προσφορά του στο ελληνικό επιχειρείν και την κοινωνική του συμβολή. Ένα τιμητικό βραβείο που έχει αποδοθεί στο παρελθόν στους επιφανείς επιχειρηματίες κ.κ. Καπετάν Βασίλη Κ. Κωνσταντακόπουλο, Θεόδωρο Παπαλεξόπουλο, Γεώργιο Δαυίδ, Θεόδωρο Βασιλάκη, Θεόδωρο Φέσσα, Ιωάννα Παπαδοπούλου. 

Ο πολυπράγμων, ιδιαίτερα επιδραστικός όσο και ευφυής επιχειρηματίας μίλησε για τις νέες προκλήσεις της ελληνικής επιχειρηματικότητας αλλά και για την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΕΒ, σκιαγραφώντας και το αφήγημα της δικής του πορείας προς τις εκλογές του ιστορικού Συνδέσμου, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία υπάρχουν δυο διεκδικητές της θέσης του Προέδρου.

Ο σεβασμός είναι τρόπος ζωής. Γιατί ο σεβασμός προς τους άλλους κερδίζει και τον σεβασμό των άλλων προς εσένα. Και όταν υπάρχει αλληλοσεβασμός, όλα γίνονται πιο εύκολα και κυρίως πιο όμορφα.

Ένα αφήγημα που κυριαρχείται και θα κυριαρχείται από την έννοια του «μαζί» και της ενότητας, των συνεργειών και της συνεργασίας, ώστε ο ΣΕΒ να έχει δυνατή φωνή την επόμενη ημέρα. Δεν είναι τυχαίο πως σε μια ημέρα σαν αυτή, ο κ. Θεοδωρόπουλος επέλεξε να «ξορκίσει» τις διασπάσεις και τους διχασμούς, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το να διασπαστούμε σε μικρούς και μεγάλους, Αθηναίους και επιχειρηματίες της υπόλοιπης Ελλάδος, άνδρες και γυναίκες, παλαιά τζάκια και νέες επιχειρήσεις, μόνο κακό θα κάνει στην επιχειρηματικότητα. Η φωνή μας θα είναι δυνατή μόνον αν είμαστε όλοι μαζί»... 

Όπως άλλωστε ο ίδιος ξεκαθάρισε στην αρχή της ομιλίας του, «η πορεία της Chipita δεν θα μπορούσε να είχε γίνει εάν δεν είχαμε τύχη και πάνω απ’ όλα μια ηγετική ομάδα δεμένη σαν οικογένεια. Όσες σωστές αποφάσεις και εάν έπαιρνα, όσο και αν πολλοί μέτοχοι μας υποστήριζαν, τίποτα δεν θα είχε γίνει εάν δεκάδες στελέχη δεν ταξίδευαν νυχθημερόν και δεν αφιέρωναν ατελείωτες νύχτες στα εργοστάσια ανά τον κόσμο για να τα θέσουν σε λειτουργία». 

Ο Επικεφαλής του Ομίλου Bespoke, Σπύρος Θεοδωρόπουλος

Ο σεβασμός είναι τρόπος ζωής

«Η ύπαρξις και τήρησις των Αρχών θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντική», τόνισε στην ομιλία του ο κ. Θεοδωρόπουλος, προσθέτοντας πως: «Το να υπάρχουν αρχές και να τηρούνται πάντα δεν είναι εύκολο. Οι αρχές όμως, δίνουν απαντήσεις σε κάθε προβληματισμό στην πορεία της ζωής. Όταν κανείς προβληματίζεται και δεν ξέρει τι να κάνει, ποια απόφαση να πάρει, ανατρέχοντας στις αρχές του, είναι σίγουρο ότι θα βρει την απάντηση.

Η πορεία της Chipita δεν θα μπορούσε να είχε γίνει εάν δεν είχαμε τύχη και πάνω απ’ όλα μια ηγετική ομάδα δεμένη σαν οικογένεια.

Ο σεβασμός είναι τρόπος ζωής. Γιατί ο σεβασμός προς τους άλλους κερδίζει και τον σεβασμό των άλλων προς εσένα. Και όταν υπάρχει αλληλοσεβασμός, όλα γίνονται πιο εύκολα και κυρίως πιο όμορφα.

Το μαζί αποτελεί βαθύ πιστεύω μου. Κανείς μόνος του δεν μπορεί να φέρει σημαντικά αποτελέσματα. Μαζί με τους συνεταίρους μας, με τους ανθρώπους μας, με τα στελέχη μας κυρίως, πολλαπλασιάζεται η αποτελεσματικότητα μας». 

►Διαβάστε επίσης: Στον Σπύρο Θεοδωρόπουλο το 7ο Alba Business Unusual Award - Η διαδρομή ενός... unusual επιχειρηματία

Ο ΣΕΒ

O κύριος Θεοδωρόπουλος αναφέρθηκε και στην υποψηφιότητα του για την Προεδρία του ΣΕΒ. «Υπηρέτησα τον ΣΕΒ επί 21 χρόνια. Δεν ξέρω πόσα έδωσα στον ΣΕΒ αλλά γνωρίζω καλά ότι πήρα πολλά. Γνωρίστηκα και συνεργάστηκα με πολλούς και σπουδαίους ανθρώπους. Διδάχτηκα να λειτουργώ σε περιβάλλον που η σύνθεσις των απόψεων βελτιώνει τα αποτελέσματα. Διδάχτηκα να αφιερώνω χρόνο στο κοινό καλό.

Το μαζί αποτελεί βαθύ πιστεύω μου. Κανείς μόνος του δεν μπορεί να φέρει σημαντικά αποτελέσματα. Μαζί με τους συνεταίρους μας, με τους ανθρώπους μας, με τα στελέχη μας κυρίως, πολλαπλασιάζεται η αποτελεσματικότητα μας». 

Συνειδητοποίησα την αξία της επιχειρηματικότητας για την οικονομία και το καλό του τόπου μου. Ένοιωσα την ομορφιά του συναισθήματος να λειτουργείς για το καλό όλων. Κάθισα στο ίδιο τραπέζι με τους άλλους κοινωνικούς εταίρους και ένιωσα στην πλάτη μου την ευθύνη του να διαπραγματεύεσαι μισθολογικά θέματα, στα οποία έπρεπε να συγκεραστούν οι ανάγκες των επιχειρήσεων, για ανταγωνιστικό μισθολογικό κόστος αλλά ταυτόχρονα να διαφυλαχθεί η κοινωνική συνοχή, γιατί συζητάς για το επίπεδο ζωής εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων». 

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος με την σύζυγό του, δημοσιογράφο, Λίνα Δρούγκα

Νέες προκλήσεις και αισιοδοξία

«Νομίζω ότι όλοι θα συμφωνήσουμε ότι το επιχειρηματικό περιβάλλον στο οποίο κινούμεθα γίνεται καθημερινά όλο και πιο πολύπλοκο. Ο κόσμος αλλάζει με ταχύτητες στις οποίες δεν είμαστε εξοικειωμένοι. Νέες προκλήσεις εμφανίζονται στη ζωή μας. Η κλιματική αλλαγή η οποία επιδρά σε πολλούς παράγοντες και κυρίως στη γεωργία, οι γεωπολιτικές εξελίξεις αρκετά συνδεδεμένες με θέματα ενεργειακού κόστους και όχι μόνον, η πράσινη μετάβαση, η τεχνολογική εξέλιξις με κορυφαίο θέμα την ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης, οι συχνές διαταράξεις της εφοδιαστικής αλυσίδας, η έλλειψις εργατικού δυναμικού, η προάσπισις της ψυχικής υγείας των εργαζομένων, η συνεχής υποχώρησις της ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής οικονομίας και πολλά ακόμη τα οποία δεν θα αναφέρω για να μην σας κουράσω.

Στην εφηβική ηλικία των 65 ετών που βρίσκομαι, έκανα καινούργιο ξεκίνημα στον χώρο των τροφίμων που γνωρίζω και αγαπώ

Παρά την ύπαρξη όμως τόσων προβλημάτων, παραμένω αισιόδοξος για την πορεία των επιχειρήσεων μας, της οικονομίας μας και της χώρας μας. Η αισιοδοξία μου στηρίζεται στην προσαρμοστικότητα του Έλληνα, στην απαράμιλλη ομορφιά της πατρίδας μας αλλά, και στο ένστικτο επιβίωσης που κατάφερε να μας κρατήσει ζωντανούς ανά τους αιώνες.

Απόδειξη του πόσο αισιόδοξος είμαι, είναι το γεγονός ότι στην εφηβική ηλικία των 65 ετών που βρίσκομαι, έκανα καινούργιο ξεκίνημα στον χώρο των τροφίμων που γνωρίζω και αγαπώ».

Το να διασπαστούμε σε μικρούς και μεγάλους, Αθηναίους και επιχειρηματίες της υπόλοιπης Ελλάδος, άνδρες και γυναίκες, παλαιά τζάκια και νέες επιχειρήσεις, μόνο κακό θα κάνει στην επιχειρηματικότητα. Η φωνή μας θα είναι δυνατή μόνον αν είμαστε όλοι μαζί. Άλλωστε η περασμένη δεκαετία που κάποιοι κατάφεραν να μας χωρίσουν, σαν χώρα, σαν Ελλάδα δεν μας ξυπνάει τις καλύτερες αναμνήσεις.

Στην εκδήλωση για την βράβευση μίλησε και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζιδάκης

Η αξία του μαζί

Ο επιτυχημένος επιχειρηματίας έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην ενότητα, στο «μαζί» σε μια ιδιαίτερα σημαντική όσο και ιστορική στιγμή για τον ΣΕΒ, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του έχει δυο διεκδικητές της Προεδρίας.

«Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω για μια ακόμη φορά την αξία του μαζί. Μόνον όλοι μαζί θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε όλα αυτά τα προβλήματα.

Το να διασπαστούμε σε μικρούς και μεγάλους, Αθηναίους και επιχειρηματίες της υπόλοιπης Ελλάδος, άνδρες και γυναίκες, παλαιά τζάκια και νέες επιχειρήσεις, μόνο κακό θα κάνει στην επιχειρηματικότητα. Η φωνή μας θα είναι δυνατή μόνον αν είμαστε όλοι μαζί. Άλλωστε η περασμένη δεκαετία που κάποιοι κατάφεραν να μας χωρίσουν, σαν χώρα, σαν Ελλάδα δεν μας ξυπνάει τις καλύτερες αναμνήσεις.

Όραμά μου είναι εφόσον εκλεγώ στην θέση του Προέδρου του ΔΣ του ΣΕΒ, να συνεχίσω να υπηρετώ με τις ίδιες αρχές του σεβασμού και της συναίνεσης, την επιχειρηματικότητα και την οικονομία μας».

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο υπουργός Υγείας, Α. Γεωργιάδης.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος έκανε ειδική μνεία στο Olayan Group, «χωρίς της αμέριστη συμπαράσταση του οποίου για 33 συνεχόμενα χρόνια, τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο εύκολο». Η βράβευση έγινε κατά τη διάρκεια τιμητικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαίου 2024 στο χώρο Anassa City Events, παρουσία κορυφαίων εκπροσώπων από τον επιχειρηματικό, ακαδημαϊκό και πολιτικό κόσμο. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με Ομιλία του Πρύτανη του ΑLBA Δρ. Αξαρλόγλου και του Προέδρου του ΔΣ του ALBA κ. Αργυρού. Ακολούθησε προβολή βίντεο για την επιχειρηματική πορεία του κύριου Θεοδωρόπουλου και ομιλία του.  

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος με την Γλυκερία Βασιλάκη και τον Ευτύχη Βασιλάκη.
Ο Διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας με τον απερχόμενο πρόεδρο του ΣΕΒ, Δημήτρη Παπαλεξόπουλο

Δείτε ΕΔΩ όλο το υλικό από την βράβευση του Σπύρου Θεοδωρόπουλου, με την επιχειρηματική του πορεία και ιστορικές φωτογραφίες.

Ο Επικεφαλής του Ομίλου Bespoke Σπύρος Θεοδωρόπουλος & Πρύτανης του Alba Graduate Business School, The American College of Greece, Δρ Κωνσταντίνος Αξαρλόγλου
Ο Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του ALBA, Στέλιος Αργυρός, και ο Επικεφαλής του Ομίλου Bespoke, Σπύρος Θεοδωρόπουλος
Ο Πρύτανης του Alba Graduate Business School, The American College of Greece, Δρ Κωνσταντίνος Αξαρλόγλου με την σύζηγό του Σπύρου Θεοδωρόπουλου, Λίνα Δρούγκα.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ