Νέα
  • ΓΔ: 1406.91 -2.24%
  • Τζίρος: 135,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ryanair: Ιστορικό ρεκόρ κερδών στα 1,9 δισ. ευρώ - Αυξημένη 23% η κίνηση σε σχέση με πριν τον κορονοϊό

Ryanair: Η πανδημία δημιουργεί νέες ευκαιρίες για όσους επιβιώσουν
Πηγή: AP

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair ανακοίνωσε σήμερa τα καλύτερα ετήσια κέρδη της ιστορίας της, καθώς η αύξηση των επιβατών και των ναύλων αντιστάθμισε το σημαντικά υψηλότερο λειτουργικό κόστος.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη μετά από φόρους για το σύνολο του οικονομικού έτους που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου, αυξήθηκαν κατά 34% σε 1,92 δισ. ευρώ και ανακοίνωσε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 700 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 25% σε ετήσια βάση στα 13,44 δισ. ευρώ, καθώς η αεροπορική εταιρεία εξυπηρέτησε 184 εκατομμύρια επιβάτες, 23% περισσότερους από ό,τι πριν από την πανδημία του Covid. Στην αύξηση των επιβατών συνέβαλε και το γεγονός ότι το Πάσχα των Καθολικών έπεσε φέτος στα τέλη Μαρτίου. 

Οι υψηλότεροι αριθμοί επιβατικής κίνησης και η αύξηση των ναύλων βοήθησαν τη Ryanair να ξεπεράσει την εκτίναξη του λειτουργικού κόστους κατά 24% σε ετήσια βάση καθώς ο λογαριασμός των καυσίμων των αεροσκαφών της εταιρείας αυξήθηκε κατά  32%.

Ο οικονομικός διευθυντής της Ryanair σήμερα στο CNBC ότι η επαναγορά μετοχών αντανακλά έναν πολύ ισχυρό ισολογισμό.

«Οι προτεραιότητές μας ήταν πολύ μεγάλες: αποκατάσταση των αμοιβών των ανθρώπων μας μετά την Covid, αύξηση των μισθών, αποπληρωμή του χρέους. Και έχουμε αποπληρώσει τα ομόλογα, είχαμε  1,4 δις. σε μετρητά στο τέλος του περασμένου έτους και γι' αυτό το διοικητικό συμβούλιο έχει τώρα την αυτοπεποίθηση, πέρα από το πρόγραμμα τακτικού μερίσματος, να επιστρέψει τα 700 εκατομμύρια στους μετόχους», είπε.

Με πληροφορίες από CNBC

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα